blok-oranje-rood

Voorbeschouwing: FC Zutphen (zat.) speelt thuis tegen koploper DOS Kampen.

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt zaterdag 6 oktober haar 3e competitiewedstrijd op sportpark ’t Meijerink tegen DOS Kampen. Na 2 wedstrijden staat DOS bovenaan met 6 punten, en een beter doelsaldo dan mede koploper Sparta Enschede. Afgelopen zaterdag behaalden de Kampenaren een knappe 1-2 uitzege in de druk bezochte derby tegen YVV uit IJsselmuiden. Vlak voor tijd scoorde DOS en nam zo de 3 punten mee de IJssel over naar Kampen. De ploeg uit Kampen stond ook vorig seizoen lange tijd bovenaan, maar moest uiteindelijk de titel laten aan Enter Vooruit. FC Zutphen krijgt niet alleen te maken met een goede, maar vooral ook een geroutineerde tegenstander.

Goede prestatie in Oldenzaal
Het jonge team van FC Zutphen kwam afgelopen zaterdag met een uitstekende 0-2 overwinning uit Oldenzaal terug. Niet alleen het resultaat was goed, maar ook het spel. En dat geeft de burger moed voor de komende periode, met name omdat de Zutphenaren over een jonge en onervaren ploeg beschikken. Het team van FC Zutphen zal de komende tijd ongetwijfeld nog wel eens tegen een zeperd op lopen, maar dat hoort bij het leerproces. DOS zal in dit stadium waarschijnlijk nog een maatje te groot zijn, maar kansloos ben je nooit.

FC Zutphen moet vooral haar eigen spel blijven spelen
Om het goede spel van FC Zutphen te ontregelen, werd er soms stevig ingegrepen door de mannen van de Esch in Oldenzaal. De Zutphenaren lieten zich daar echter niet door intimideren. En dat is een goede zaak. Niet reageren op een tegenstander, en op het publiek, maar rustig blijven, en voetballend in de duels de problemen oplossen, is de beste strijdwijze. En als het eens tegen zit, niet te gauw in paniek raken. Met deze houding maak je elkaar als team ook sterker.

Er is niet zo veel reden om het basisteam te wijzigen
In de eerste 2 wedstrijden heeft FC Zutphen weinig gele kaarten ontvangen, en zijn er ook weinig blessures opgelopen. Geen reden dus om veel aan het basis team te wijzigen. Er hebben op dit moment 5 jongens, die rechtstreeks uit de jeugd komen, een basisplaats veroverd. En daarnaast maken nog enkele jeugdspelers deel uit van de selectie, die dicht tegen de basis 11 aan zitten. Joran van der Kamp was daar afgelopen zaterdag een voorbeeld van. Hij viel goed in. Een mooi resultaat van de jeugdtrainers, begeleiding en technische commissie van FC Zutphen.

Ervaring op doen in het 2e elftal is eveneens van groot belang
In het basisteam van afgelopen zaterdag startten 3 spelers die het gehele afgelopen seizoen in het 2e elftal hebben gespeeld. Zij hebben daar de nodige ervaring op gedaan, en dat werpt nu zijn vruchten af. Ook jongens als Ken Bakkerweerd ( prima come back) en Jan van Mark, die uit Dieren komt, hebben zich als nieuwe aanwinsten snel een plaats verworven.
FC Zutphen zal met dit team, en een ervaren technische en medische staf dit seizoen de strijd moeten aan gaan, en zien waar ze uit komen. De wedstrijd van het 1e elftal begint om 14.30 uur.

Het 2e elftal start om 11.45 uur thuis tegen het 2e elftal van DOS Kampen dat nog geen puntverlies heeft geleden. Een mooie uitdaging voor FC Zutphen om daar in deze thuiswedstrijd voor te zorgen dat dit gaat gebeuren.

GJN

Vind ik leuk 0