FC Zutphen treedt op zaterdag 24 november om 1500 uur aan tegen WVF in de wijk Westenholte in Zwolle. WVF en Zutphen hebben elkaar in de laatste jaren vaak getroffen, meestal in de 1e Klasse, maar nu dus een niveau lager in de 2e klasse. WVF doet het daarin uitstekend. Men neemt de 3e positie in met 17 punten uit 8 wedstrijden, en 4 punten achterstand op de beide koplopers DOS Kampen en Sparta Enschede. DOS behaalde op doelsaldo het kampioenschap van de 1e periode. Maar WVF heeft aangetoond over een degelijke ploeg te beschikken, die dit seizoen zeker in staat moet worden geacht om hoge ogen te gooien. Afgelopen zaterdag klopte men DZSV in Dinxperlo met 0-1. In de eerste helft had WVF het lastig, maar in de 2e helft was het middenveld doorslaggevend, en pakte men kort voor tijd de volle winst.

FC Zutphen had afgelopen zaterdagmiddag in Zwolle- zuid bij SVI een zware middag. Er werd echter wel een belangrijke 1-2 overwinning behaald, waardoor, met de moeilijke wedstrijden tegen de ploegen die bovenin bivakkeren voor de boeg, de zeer belangrijke 3 punten werden verzameld. FC Zutphen neemt daarmee met 12 punten de gedeelde 5e en 6e positie in.

Het zal er echter de komende wedstrijden, te beginnen in Zwolle, op aankomen om te laten zien hoe ver het elftal is, tegen deze sterke tegenstanders.

Achterin kreeg FC Zutphen zaterdag maar 1 doelpunt tegen. Dat was in deze wedstrijd niet slecht, hoewel er wel enig geluk aan te pas kwam, en het doelpunt onnodig werd weggegeven. Dat gebeurde echter bij het 2e doelpunt aan de andere kant ook. Al met al stond men verdedigend goed, en de kansen ontstonden vaak als er vanuit de eigen positie werd weg gelopen. Dat is zeker nog een aandachtspunt. Het middenveld speelde zaterdag naar behoren, en deze linie is ook met een aantal spelers die dit niveau aan kunnen goed bezet.

Ook de beide spitsen zorgden met hun individuele acties voor de nodige dreiging.

De sfeer in het team en de bereidheid om voor elkaar te werken is prima. En dat is zeker ook een verdienste van de technische en medische staf. Naast de beide trainers Taco Lourens en Jan Willem van Schooten, en keeperstrainer Niels van Mourik, zijn er diverse mensen op de achtergrond actief voor dit selectie team. Teammanager is Robert Frank Kleijzen, en de medische verzorging is in de bekwame handen van Freddy van den Bosch en Esmee te Slaa. Belangrijke personen zijn ook de leiders Terry klein Nagelvoort en Joop Keizer, met hun jaren lange ervaring, alsmede Ricard Boersma, die als jonge leider zich zeker zal thuis voelen bij deze jongens waarvan de meesten rechtstreeks uit de jeugd komen.

Al met al zijn er diverse mensen in en om dit elftal op een uitstekende wijze actief.

Het 2e selectieteam speelt zaterdag eveneens uit bij WVF, voorafgaand aan deze wedstrijd. Zij beginnen om 13.00 uur. Dat is prettig want op die manier kunnen er zo veel mogelijk spelers gebruikt worden om voor beide teams een optimaal resultaat te bereiken.

Het zal voor de Zutphenaren een zware middag worden, maar ook een mooie uitdaging.

GJN

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!