Ondanks kou geeft FC Zutphen MO15-1 een warm gevoel

Na een lange radiostilte werd het weer eens tijd voor een wedstrijdverslag van de MO15-1. Na het geweldige verslag van de verslaggever van het meidentoernooi kon deze trainer natuurlijk niet achterblijven! Na mijn laatste verslag was de inspiratie/motivatie ver te zoeken, maar met de 3e fase in het vooruitzicht kon ik de pen weer oppakken.

Een kleine terugblik op de 2e fase

Na het verlies tegen DCS/OBW hadden de meiden het lastig in de 1e klasse. Veel wedstrijden werden met 1 doelpunt verschil net verloren. Deze reeks wisten we uiteindelijk tegen VV Pinkenberg te doorbreken vlak voor de winterstop. Hierdoor eindigden we de 2e fase op een 4e plek. Netjes in de middenmoot, maar er zat zeker meer in. Naast de 2e fase ligt de strijd om de Achterhoek Cup ook nog open. Na 1 verloren en 1 gewonnen wedstrijd staan we op de 3e plek. De nummers 1 en 2 gaan door naar de halve finale, dus met nog 2 wedstrijden te gaan doen we nog volop mee voor die plekken. Voor vandaag stond de wedstrijd tegen Sportclub Lochem op het programma. een geduchte tegenstander gezien het verleden.

De 1e helft

Na het schudden van de handen van de tegenstander stelden we ons op voor de 1e helft. Vooraf aan de wedstrijd hadden we besproken dat wij het spel zouden gaan maken. Niet wachten op de tegenstander en in balbezit zo snel mogelijk naar voren om kansen te creëren. De meiden kwamen die afspraken netjes na, want Lochem kwam maar mondjesmaat op onze helft. Daarnaast speelden we de bal erg rustig rond en werd er bewogen zonder de bal. Hierdoor hadden we altijd minimaal 2 afspeelmogelijkheden en dus keuze. Het was wachten op de 1e treffer, maar de keepster van Lochem was zeer attent op onze pogingen. Ze keerde een aantal schoten die we losten van buiten de 16 meter en met hulp van haar verdedigers bleef het doel schoon. Na 20 minuten voetballen gaf Marley een goede voorzet en Leonie nam de bal vol op de pantoffel, maar de keepster van Lochem pakte de bal in tweede instantie. Een goede mogelijkheid die een beter lot had verdiend, maar een compliment aan de keepster van Lochem. We kregen nog een handvol kansen, maar het leek erop dat we met de brilstand zouden gaan rusten. Lochem kreeg 2 minuten voor tijd een kans die door Imke werd gepakt. Ze rolde de bal naar Lieke en over verschillende schijven kwam de bal bij Romee. Na een goede actie speelde ze Marley in de diepte aan. Die omspeelde haar tegenstander en schoot de bal over de keepster in de verre hoek. 0-1 vlak voor de rust maken is altijd fijn en meer dan verdiend gezien de verhoudingen in de wedstrijd.

Rust

De sfeer in de rust was ontspannen en de ranja mierzoet. Als we zo door zouden blijven gaan, dan konden we de overwinning niet meer mislopen. De eerste 15 minuten van de 2e helft zouden we wel moeten scoren. Dit om onszelf meer speling te geven wanneer Lochem er nog een tandje bij zou zetten.

De 2e helft

Na 15 minuten rust trotseerden de meiden weer de ijzige kou. Het spel daarentegen was wel verwarmend. De meiden stuuden Lochem van het kastje naar de muur. Er werd veel gecombineerd en de meiden coachten elkaar waar nodig. Dit zorgde na 12 minuten spelen voor een 0-2 voorsprong: Na een voorzet van Lynn vanaf de zijkant schoot een verdedigster van Lochem de bal in de voeten van Selin. Die twijfelde niet en schoot de bal strak in de hoek buiten het bereik van de keepster. Hierop volgde een serie van kansen aan beide kanten. Wij schoten de bal vooral in het zijnet of combineerden te ver door met als gevolg dat de verdedigers ertussen konden komen. Aan de andere kant was het onze keepster die ons op 0 tegendoelpunten hield. Via goede reflexen kon ze veel ballen naast haar goal tikken. Met kunst- en vliegwerk zorgde onze verdediging ook voor een vlekkeloze wedstrijd. Er werd niet meer gescoord door beide partijen en de scheidsrechter beëindigde de wedstrijd.

Terugblik

Conclusie: 0-2 winst in je eerste wedstrijd in de 3e fase is een goede start. De wijze waarop stelde mij als trainer zeer tevreden. Het spel wat de meiden op de mat hebben gelegd was van grote klasse. Het enige puntje van kritiek is dat onze meiden de kansen die zij kregen beter hadden moeten benutten. 0-2 liet eigenlijk niet de juiste verhouding zien met betrekking tot de wedstrijd. Naar mijn mening hadden de meiden de wedstrijd met 0-8 kunnen winnen. Dit geeft nogmaals maar weer aan dat Lochem geen misselijke ploeg is. Volgende week staat weer een kraker op het programma. Het welbekende Brummen mag ons ontvangen op hun sportpark. Na 2 nederlagen eerder dit seizoen zijn onze meiden gebrand op revanche!