FC Zutphen en AVW ’66 delen de punten (1-1)

FC Zutphen en AVW deelden vandaag de punten op een zonnig Sportpark ’t Meijerink. Trainer Mark Horsman was niet tevreden over het vertoonde spel. Met name de 1e helft was AVW feller en zelfs in de eerste 20 minuten de bovenliggende ploeg. De 2e helft was beter. En FC Zutphen kwam dan ook 6 minuten voor tijd verdiend op 1-1 en had zelfs de overwinning nog kunnen pakken. Het positieve, aldus de trainer, was dat vorig jaar dit soort partijen verloren gingen en er nu in ieder geval nog een punt uit werd gesleept.

Zwak begin FC Zutphen

De eerste 20 minuten was AVW feller in de duels en liet FC Zutphen zich aftroeven. Bovendien werd veel te veel de lange bal gespeeld, waardoor de achterhoede van AVW nauwelijks in gevaar kwam. Na 20 minuten kwamen er wat kleine kansen voor FC Zutphen via Benjamin Roters, na een goede pass van Mido Blok, en man van de wedstrijd David te Slaa. Kevin Ooms had pech dat zijn kopbal net naast belandde.

AVW gevaarlijk via een paar spelers

Tactisch had AVW de zaken goed op orde. En via de snelle Shewar Ali en Adil el Hamri moest FC Zutphen achterin goed op haar tellen passen. Vooral over rechts waren de gasten uit Westervoort gevaarlijk en moest Koen Hulleman vol aan de bak. Hij speelde echter een goede wedstrijd. De ploegen gingen dan ook met een logische 0-0 de rust in, onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Bas ten Tije.

Aantrekkelijke wedstrijd na de rust

FC Zutphen leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een goede pass van Mousa Nahimana op Benjamin Roters had niet het gewenste effect. Het schot ging net naast. Even later stuitte Timon Kuiper op de sterk spelende doelman Joep Smulders. Maar AVW bleek messcherp op de counter.

AVW op voorsprong

In de 52e minuut kwam AVW op 0-1 na een prachtige aanval over rechts. De bal werd uitstekend bij de 2e paal gepasst waar Adil el Hamri klaar stond om binnen te schieten. Vlak daarna was het bijna 0-2 na een goede mogelijkheid van Levi Weijman die zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

FC Zutphen herstelt zich goed

Trainer Mark Horsman greep goed in door een drietal wissels toe te passen. Daardoor ontstond er meer vaart in het spel. Jesse de Vries had bijna succes, maar zijn schot werd goed gepareerd door doelman Smulders. AVW trachtte het middenveld te heroveren via de goed spelende Mohamed Ettajiri, maar de thuisploeg was het laatste half uur de bovenliggende ploeg. Jesse de Vries en Ivan Staring misten goede mogelijkheden. En even later stond Jesse de Vries aan het eind van een goede aanval, maar zijn schot ging net naast.

FC Zutphen verdiend op gelijke hoogte

Het was in de 84e minuut spits Benjamin Roters die op de goede plek stond na een goed genomen corner van Jesse de Vries. Hij schoot de bal onhoudbaar in de kruising, 1-1. FC Zutphen bleef continu dreigend via de prima ingevallen Zidane el Hadouchi. AVW kon alleen nog maar verdedigen in deze fase. Het was Zidane el Hadouchi die op links na een prachtige actie de bal voor het doel bracht. Maar helaas stonden de spitsen van FC Zutphen niet op de goede positie om deze unieke kans af te maken. Kort daarna schoot Timon Kuiper naast na een goede actie van Ivan Staring. In de stand kwam echter geen verandering meer. Aanvoerder David te Slaa werd door zijn sterke ingrijpen en degelijke spel verkozen tot man van de wedstrijd. Komende zaterdag wacht stadgenoot Be Quick op het Zuiderpark.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Hidde Ruessink (66. Ivan Staring), Koen Hulleman, Timon Kuiper, David te Slaa, Mido Blok (66. Zidane el Hadouchi), Michalis Spiridakis, Mousa Nahimana (58. Jesse de Vries), Benjamin Roters