blok-oranje-rood

Terras en kantine FC Zutphen nog even dicht

blok-oranje-rood

Het bestuur heeft na overleg met de gemeente en de KNVB besloten om het terras op Sportpark ‘t Meijerink nog even gesloten te houden. We wachten op stap 4 van de versoepelingen, dus als de kantine weer open mag of er weer publiek op het sportpark mag zijn.

Op dit moment mag er geen publiek naar de club komen. En ouders mogen niet blijven om naar hun kinderen te kijken. Formeel gezien worden sporters en begeleiders als ze klaar zijn met de training na 10 min publiek. Wij vinden dat het openstellen van het terras een aanzuigende werking heeft van publiek, dat er helaas nog niet mag zijn. Het zou bijvoorbeeld betekenen dat onze vrijwilligers ook als BOA moeten gaan optreden. En dat willen wij niet. Ook lopen we kans op een forse boete. De ook voor ons geldende horecaregels passen niet bij een sportvereniging, bijvoorbeeld maximaal 2 personen aan een tafel (behalve als het familie is).

Het opengaan van het terras en de kantine moet een feestelijk moment zijn voor iedereen en dat is helaas nog niet mogelijk. We houden jullie langs deze weg op de hoogte van de situatie. En hopelijk tot gauw op ons mooie sportpark.

Bestuur FC Zutphen

Vind ik leuk 0