blok-oranje-rood

Nieuwe corona maatregelen vragen inspanning van ons allemaal

blok-oranje-rood

Op dinsdag 2 november heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd die het COVID-19 virus moeten indammen. Deze maatregelen hebben invloed op de toegankelijkheid van de binnenruimtes (kantine, vergaderruimtes en kleedkamers) van FC Zutphen. Het wordt een grote uitdaging om dit samen te organiseren. De maatregelen gaan op zaterdag 6 november in. Je leest hieronder wat dit voor onze club betekent.

De maatregelen op een rij

  • Ons sportpark is voor iedereen toegankelijk. Bij de toegangspoort wordt niet gecontroleerd. Iedereen mag dus de wedstrijden bezoeken.
  • Mensen vanaf 18 jaar mogen alleen de kantine (en dus ook het afhaalpunt), vergaderruimtes en kleedkamers betreden als ze met een QR-code kunnen aantonen dat ze gevaccineerd of getest zijn. Ook moet daarbij het legitimatiebewijs worden getoond.

Plicht en verantwoordelijkheid

Wij houden ons als club aan deze maatregelen. En het is voor ons als bestuur onze plicht en verantwoordelijkheid om deze maatregelen uit te voeren en er op toe te zien. We zijn bovendien in overtreding als we dit niet doen. Met een boete of sluiting van het sportpark als gevolg.

Zo gaan we het organiseren

We zorgen voor controles bij de ingang van de kantine en de kleedkamers. Voor deze controles zijn veel mensen nodig. We maken daar een planning voor. Senioren teams en 35 en 45+ plus teams worden ingepland om te ondersteunen bij de controles. We verwachten van de teams dat ze minimaal 2 mensen leveren die worden ingepland voor shifts van 2 uur. Op woensdag 10 november publiceren we de eerste planning voor de komende weken.

We willen blijven voetballen

We beseffen ons goed dat dit veel van onze club vraagt. Maar toch gaan we het op deze manier organiseren. We zijn een voetbalclub, waar we lekker voetballen en waar we elkaar graag ontmoeten. Vanaf het allereerste begin dat we met de gevolgen van het virus te maken kregen, hebben we alles in het werk gesteld om te kunnen blijven voetballen. Dat is ons altijd gelukt. Nu dus ook.

Vragen of wil je helpen?

Heb je vragen over dit onderwerp of over de planning? Of wil je helpen bij het controleren? Stuur dan een mail naar coronamaatregelen@fczutphen.nl.

Bestuur FC Zutphen

Vind ik leuk 0