blok-oranje-rood

Aanpassingen coronamaatregelen FC Zutphen

blok-oranje-rood

Op dinsdag 2 november zijn de nieuwe maatregelen aangekondigd. De binnenruimtes van voetbalclubs zijn sinds 6 november alleen toegankelijk voor mensen met een Corona Toegangsbewijs (CTB). Voor veel sportclubs is het een enorme puzzel om alles te organiseren. Dat is ook voor FC Zutphen het geval. Vorige week hebben wij jullie geïnformeerd over onze aanpak. Die aanpak wijzigt op een aantal punten. Je leest hieronder wat dit betekent.

Update maatregelen

  • Na overleg in het bestuur hebben wij besloten om teams niet verplicht in te plannen voor de controles. Op de drukke momenten op de vrijdagavond en de zaterdag maken we gebruik van een beveiliger. Daarnaast hebben we elke zaterdag 10 vrijwilligers nodig die helpen met controleren. We verwachten dat dit voor een club met 1.100 leden mogelijk is.
  • Ons sportpark is voor iedereen toegankelijk. Mensen vanaf 18 jaar mogen alleen de kantine (en het afhaalpunt), vergaderruimtes en kleedkamers betreden als ze met een QR-code kunnen aantonen dat ze gevaccineerd of getest zijn. Ook moet daarbij het legitimatiebewijs worden getoond.
  • Op vrijdagavond en zaterdagen werken we met een bandjessysteem voor de toegang tot de kantine. Na controle van de QR-code en het legitimatiebewijs ontvang je een bandje. Deze wordt door de beveiliger gecontroleerd bij de toegangsdeur. Op deze wijze gaat de doorstroom sneller. Het uitgiftepunt van de bandjes bevindt zich aan de voorkant van de kantine.
  • Er is een uitzondering voor mensen die in een functie aanwezig moeten zijn. En ook voor ingeplande vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals etc. Deze personen kunnen zich melden bij het controlepunt. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnenruimtes wel een CTB tonen.
  • Wij mogen op het terras geen uitgiftepunt van drank plaatsen vanuit de overheid.

Samen zijn we sterker

We vinden het erg belangrijk dat wij kunnen blijven voetballen, want dat bindt ons en dat doen we zo graag. Wij rekenen op het verantwoordelijkheidsgevoel van de leden van FC Zutphen. En verwachten van iedereen dat de regels worden nageleefd.

Aanmelden om te helpen met scannen

Voor de vrijdagavonden en zaterdagen zoeken wij nog mensen die een paar uur willen helpen met het scannen van de QR-codes. Je kunt je aanmelden voor de hulp door te mailen naar coronamaatregelen@fczutphen.nl.

Bestuur FC Zutphen

Vind ik leuk 0