Puntendeling voor FC Zutphen 1 (zat) bij KHC in Kampen

FC Zutphen 1 (zat.) heeft vandaag met veel geluk een punt uit het vuur gesleept in Kampen bij de plaatselijke KHC.
Behoudens de eerste 15 minuten mochten de mannen van Taco Laurens blij wezen dat de ruststand slechts 1-0 voor de gastheren was. Het vele balverlies bij de spelers van FC Zutphen brachten de Kampenaren regelmatig in de gelegenheid om kansen te creëren. Gelukkig voor de Zutphenaren werd slechts eenmaal doeltreffend gereageerd door de Kampenaren.

Eigenlijk was het eenrichtingsverkeer naar de FC Zutphen doelman Marijn Sangers maar die wist met veel kunst en vliegwerk zijn doel voor rust verder schoon te houden. Voor de thee wist FC Zutphen zich geen enkele noemenswaardige kans te scheppen. Spaarzame acties van de voorwaartsen van FC Zutphen liepen op niets uit.

Na de rust in eerste instantie een zelfde spelbeeld maar FC Zutphen wist zich vaker onder het juk van KHC uit te spelen en zich voorzichtig kansen te creëren. Na een minuut of 7 na de rust wist Mark Bloemendaal uit een hoekschop de lat te raken en even later werd zijn schot van de doellijn gehaald.

Het was voor KHC slechts uitstel van executie want in de 59ste minuut was met Mark Bloemendaal die uit een prima voorzet van Joshua Palm a la Bep Bakhuis de stand gelijk 1 -1. Daarna kreeg FC Zutphen meer grip op de wedstrijd zonder dat dat tot grote mogelijkheden leidde.

Het laatste kwartier van de wedstrijd was rommelig door de vele wissels maar toch was het KHC die dreigender was. In de laatste minuut redde Marijn Sangers een punt voor FC Zutphen door een sublieme redding. Een wedstrijd waarbij FC Zutphen dit ene punt zag als een kleine overwinning omdat er bij KHC nog nooit punten gehaald werden.

Opstelling FC Zutphen 1 (zat.): Marijn Sangers, Ufuk Dulkaroglu, Radjindher Banwari, Daniel Opoku( Aldo Joachim), Thomas Nijkamp, Mark Bloemendaal(Melvin Everts), Joshua Palm, Sebastiaan van Laar, Thomas Theloesen, Geert Bijl, Huib Achterkamp.