blok-oranje-rood

Nieuw bestuurslid stelt zich voor: Wilfred Welmers 

blok-oranje-rood

Wilfred Welmers is de nieuwe secretaris in het bestuur van FC Zutphen. Eind november vorig jaar heeft hij het stokje overgenomen van Rene Bickes. Wilfred Welmers is al jaren actief binnen FC Zutphen en nu dus als bestuurslid.

Wat ga je doen als secretaris?Wilfred Welmers

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de vastlegging van eigenlijk alles wat er zich afspeelt binnen de vereniging, zoals notulen van de bestuursvergadering, jaarvergadering, overeenkomsten, etc..

Daarnaast valt de ledenadministratie, incidentencommissie en de vertrouwenscommissie onder mijn paraplu.

Het is voor mij nog even uitzoeken hoe alle lijnen lopen, maar dat komt wel goed en dan hoop ik dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan het reilen en zeilen van onze mooie club.

Hoe goed ken je FC Zutphen?

Ik ken FC Zutphen vrij goed, ondanks dat ik nooit gevoetbald heb. Toen mijn vrouw Marit en ik nog geen kinderen hadden kwamen wij regelmatig langs het veld bij de Helbergen rijden en dan zeiden wij tegen elkaar: Kijk al die ouders daar nu langs het veld staan in de kou en regen.

Niet wetende dat onze zoon David in 2006 lid werd en helemaal gek is van voetbal. In 2008 ben ik leider geworden van zijn Team E2 en dat ben ik nu nog van de JO19-2. Daarnaast heb ik in de ouderraad gezeten, samen met Marit een aantal jaren de avondvierdaagse verzorgd.

Verder heb ik een aantal jaren meegeholpen met de Grote Clubactie, dit seizoen voor het laatst. Nu ben ik nog afdelingshoofd van de JO17 en JO19 tot aan het eind van het seizoen.  Ik zit ook nog in de kledingcommissie en begeleid samen met een aantal andere mannen de jeugdscheidsrechters op de zaterdagmorgen. Het leuke van dit alles is dat je heel veel hoort en ziet wat ik weer kan gebruiken in mijn functie als secretaris/bestuurslid.

Is er meer dan FC Zutphen?

Ja, je zou het haast niet zeggen met wat ik doe binnen de club, maar er is meer dan FC Zutphen. Dat is onder andere mijn werk op het accountantskantoor waar ik mede-eigenaar van ben. Het is zeer afwisselend werk, waarbij niet alleen de cijfers belangrijk zijn, maar ook zeker de mens achter de cijfers. Verder heb ik als hobby het houden van diverse soorten vogels (sierduiven, parkieten, etc.) hier kan ik mij heerlijk bij ontspannen. En natuurlijk het belangrijkste mijn gezin, mijn vrouw Marit (die op zaterdagmorgen regelmatig kantinedienst draait) , mijn dochter Fleur en David, onze voetballer.

Heb je een vraag aan de lezers?

Hoe kunnen wij met elkaar, als leden en ouders van leden van een mooie vereniging, er voor zorgen dat FC Zutphen levensvatbaar blijft  in de toekomst met een hoge betrokkenheid van iedereen. De afgelopen jaren zie ik dat het steeds lastiger word om vrijwilligers te vinden voor de diverse functies binnen de vereniging.

En dat baart mij zorgen, dus al er suggesties zijn om dat te verbeteren dan verneem ik dat graag: secretaris@fczutphen.nl.

Bedankt Wilfred, veel succes in je nieuwe functie!

Vind ik leuk 0