blok-oranje-rood

Meiden FC Zutphen te gast bij de wedstrijd FC Twente-ADO Den Haag (vrouwen)

blok-oranje-rood

Afgelopen vrijdagavond 7 december zijn wij met 35 meiden van FC Zutphen en 30 ouders vertrokken vanuit het regenachtige Zutphen naar de wedstrijd FC Twente tegen ADO Den Haag (eredivisie vrouwen). Ondanks de heftige regenbuien hadden de meiden zin om hun “taak” goed uit te voeren en zat de stemming er prima in. In de kleedkamer kregen de meiden hun tenue, wedstijdshirtjes van beide ploegen en werd er uitleg gegeven over wat ze moesten doen op het veld. Tess haar wens was om met haar favoriete speelster Renate Jansen (1 van de oranjeleeuwinnen) het veld op te komen lopen,  de organisatie kon niets beloven, maar eenmaal in de rij heeft Tess het voor elkaar gekregen en kwam ze met een grote glimlach hand in hand met Renate het veld op lopen.  Maar eerst kwam Lynn het veld op, zij was mascotte van de wedstrijd en mocht de wedstrijdbal vasthouden en samen met de scheidsrechter en grensrechters het veld op komen. Er werd omgeroepen wat haar positie is in het veld en wie haar grote heldin is. Ondertussen stonden de meiden van de MO15, met een warme jas van FC Twente, rondom het veld verspreid om als ballenmeisjes de bal weer zo snel mogelijk bij de speelsters te bezorgen. Het was een mooie wedstrijd om te zien met veel doelpunten 5-1 voor FC Twente.

Na afloop van de wedstrijd was er de mogelijkheid om met speelsters op de foto te gaan of een handtekening te vragen en hier werd gretig gebruik van gemaakt. Kortom de meiden hebben een super avond gehad en dat was de volgende dag nog te merken, zowel de MO11 als de MO13 moesten nog een wedstrijd spelen in de competitie en beide ploegen hebben gewonnen!

Bij FC Zutphen is de positieve ontwikkeling van het vrouwenvoetbal goed te merken met 4 enthousiaste meidenteams spelen we goed mee in de competitie en ook de onderlinge sfeer is erg goed en dat is dan ook goed te merken tijdens de georganiseerde uitjes.

[foogallery id=”13477″]

Vind ik leuk 0