blok-oranje-rood

(Mannen) Selectievoetbal zondag bij FC Zutphen

blok-oranje-rood

Tijdens de ledenvergadering van 27 mei jl. heeft het bestuur de komst van een commissie aangekondigd die de toekomst van het selectievoetbal op de zondag binnen de vereniging zou moeten onderzoeken.

Bovenstaande was naar aanleiding van een TC-notitie aan het bestuur met het advies om te stoppen met selectievoetbal op de zondag na dit komende seizoen. Vanuit het bestuur had het advies van de TC de status van een voorgenomen besluit.

Het bestuur heeft na de ledenvergadering van 27 mei het proces dat vooraf ging aan dit voorgenomen besluit en de reacties vanuit de ledenvergadering geëvalueerd. Hieruit kwam naar voren dat het bestuur de gang van zaken en het verloop van de ledenvergadering betreurt. Het bestuur heeft het voorgenomen besluit om te stoppen met selectievoetbal op de zondag dan ook ingetrokken.

Gelijktijdig heeft het bestuur, zoals aangegeven tijdens de ledenvergadering in mei, besloten een breder onderzoek te laten instellen en heeft daartoe een commissie samengesteld voorlopig bestaande uit Jan Boersma, Frank de Vries en organisatieadviseur KNVB Wilco van de Vosse (procesbegeleider).

De opdrachtformulering – eveneens tot stand gekomen in overleg met het bestuur – luidt:

                Ontwikkel een meerjarenplan voor het (senioren) selectievoetbal bij FC Zutphen.

Na het lezen van relevante documenten, een aantal eerste gesprekken met direct betrokkenen en na het opvangen van een aantal signalen heeft de commissie geconcludeerd dat het onderwerp een controversieel karakter kent en niet goed past in een fase waarin het bestuur binnenkort op een groot aantal plekken zal worden gewijzigd.

Daarom is besloten het onderzoek tijdelijk te stoppen tot het moment dat de nieuwe leden van het bestuur zijn geïnstalleerd en duidelijk is dat deze zich kunnen vinden in bovenstaande opdrachtformulering.

Tot zover namens het bestuur
Hans van Bel
Voorzitter

Vind ik leuk 0