blok-oranje-rood

Landelijke opschoondag in het Buitengebied van Zutphen

blok-oranje-rood

In het Stuit (stedelijk uitloopgebied) van de gemeente Zutphen is een sinds een jaar of tien een werkgroep actief die de belangen van de bewoners behartigd. Deze werkgroep heeft de afgelopen jaren aangehaakt bij de landelijke opschoondag om het gebied te ontdoen van zwerfafval.
Ook dit jaar wordt weer met steun van de gemeente Zutphen en vrijwilligers in het buitengebied (Leesten, Warken, Vierakker en de Bronsbergen) het zwerfafval opgeruimd. Op zaterdag 25 maart gaan we aan de slag, met name de zogenaamde “scholierenroutes” kunnen wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Natuurlijk kan er ook in de woonwijk Leesten worden opgeschoond bij voldoende aanmeldingen.

Een aantal vrijwilligers heeft zich al gemeld, maar ook voor deze klus geldt: “Vele handen maken licht werk!” De werkgroep is op zoek naar meer vrijwilligers die op zaterdagmorgen 25 maart vanaf 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur willen helpen met het opruimen van zwerfafval. Voor materiaal wordt gezorgd.

Om 10 uur verzamelen we bij het bedrijf van de familie Kapper-Lammers aan de Dennendijk 2a. Na een kop koffie en een korte uitleg wordt er gestart. Na een paar uurtjes werk wordt de morgen weer bij de familie Kapper-Lammers afgesloten met een kop soep.

De werkgroep hoopt naast bewoners, ook ´gebruikers´ van het buitengebied te mogen verwelkomen.

Opgeven kan bij per mail: stuitschoonmaakdag@hotmail.com

Graag aanmelden voor 20 maart.

Vind ik leuk 0