blok-oranje-rood

‘Plezier, lef en aanvallend voetbal dankzij veel goede jeugdtrainers’

blok-oranje-rood

Na de jaarlijkse Voetbal3Daagse is het voetbalseizoen voor veel pupillenteams van FC Zutphen al paar weken gestart. Maar liefst 25 jeugdtrainers zijn dit seizoen actief voor de pupillen binnen de jeugdafdeling van FC Zutphen. Een belangrijk uitgangspunt voor de trainers: ontwikkeling en plezier gaat hand in hand. “Plezier, lef en aanvallend voetbal zijn onderdeel van de visie van FC Zutphen. Daarop worden alle trainers uitgedaagd”, vertelt Ronnie Wassink, lid van de Technische Commissie.

“We willen voor elk type talent van de jeugd graag trainingen van goede kwaliteit bieden. Tweemaal per week is er afwisselende oefenstof voor elk team. En doordat we ook met circuit-trainingen werken lopen trainingen soepeler”, vervolgt Wassink. De vernieuwde opzet zorgt ervoor dat er binnen de jeugdafdeling minder afhankelijkheid van hulp van ouders ontstaat. “De hulp van ouders blijft hartstikke welkom. Maar het is voor ons, als technisch kader van de club, ook fijn te kunnen beschikken over veel deskundige en gediplomeerde trainers”.

Binnen een grote jeugdafdeling is goede samenwerking en communicatie nodig. FC Zutphen heeft voor elke leeftijdscategorie een eigen coördinator. “Die is daar belangrijk bij. We zijn ontzettend trots op het samenspel tussen trainers, leiders en coördinatoren”. Voor proeftrainingen en een lidmaatschap bij FC Zutphen kun je mailen naar leden@fczutphen.nl

Bron: Contact Zutphen

[ux_image id=”15614″ image_size=”original”]

Vind ik leuk 0