blok-oranje-rood

Landelijke media aandacht voor penalty helden JO17-1

blok-oranje-rood

De historische penaltyreeks van FC Zutphen JO17-1 heeft voor veel aandacht in de landelijke media gezorgd. De FC Zutphen beelden waren o.a. te zien op het NOS jeugdjournaal. Ook veel grote social media accounts en nieuws- en voetbalsites pikten de social media posts op.

[ux_image id=”26190″ image_size=”original”]

[gap]

Beelden op TV Gelderland en Jeugdjournaal

TV Gelderland maakte zondagmiddag een mooie reportage (8:50) over het penalty avontuur. Meerdere spelers kwamen aan het woord. Ook assistent scheidsrechter Jan Willem Hemeltjen blikte voor de camera terug op de wedstrijd.

De prestatie van de JO17-1 was ook goed voor een uitgebreid item in het NOS jeugdjournaal van zondagavond (16:35). Het populaire nieuwsprogramma voor jongeren liet een groot deel van de penaltyreeks op TV zien.

Veel online aandacht

Websites en social media accounts van Voetbalzone, Voetbalprimeur en Veronica Inside deelden het nieuws met hun volgers. Het Nederlandse account van ‘s werelds grootste social media voetbalnieuws account 433 pakte uit met een tof filmpje.

Radio 538

Vanmorgen was trainer Tom de Haan live te horen in de uitzending van de 538 Ochtendshow. Ook in diverse journaals werd de unieke prestatie genoemd.

Boost voor social accounts

De mooie prestatie van FC Zutphen JO17-1 en de daaropvolgende media aandacht zorgde ook voor een groot aantal likes en forse toename van volgers op de social accounts op Twitter, Facebook, LinkedIn en (vooral) Instagram.

[follow facebook=”https://www.facebook.com/fczutphen/” instagram=”https://www.instagram.com/fc_zutphen/” twitter=”https://twitter.com/fc_zutphen/” linkedin=”https://nl.linkedin.com/company/fc-zutphen/”]

Vind ik leuk 0