Het kan je niet zijn ontgaan. Als je de afgelopen periode in de kantine van FC Zutphen was, heb je een prachtig verbouwde kantine gezien. We mogen gerust stellen dat de kantine een metamorfose heeft ondergaan. Met een geweldig resultaat. En dat alles met heel veel dank aan de tomeloze inzet en de hulp van een fantastische groep vrijwilligers. Kijk maar eens wat er is gedaan…

Van plan tot realisatie

Ongeveer 2,5 jaar geleden is een enthousiaste groep van 10 vrijwilligers begonnen. Het doel: de kantine, die best groot is, een gezelliger en sfeervoller uiterlijk geven. We zijn gestart met het aanpakken van de bar en het lage gedeelte achter in de kantine. Na een lange periode van overleg, tekeningen maken, financiële middelen zoeken en voorbereidingen, begonnen we in april 2019 met de verbouwing.

Tekeningen, houten wanden en timmerwerk

De tekeningen werden gemaakt door Peter Bussink samen met Christiaan Talla. Zij bleken ook over diverse andere talenten te beschikken die goed van pas kwamen. Vooral de houten achterwanden waren hun domein en die zie je op meerdere plekken terug. Onze 2 timmermannen Bauke Nieuwenhuis en Anjo Wierenga hebben van alles gedaan. Wat zijn die mannen handig. Ze maakten o.a. diverse frames, kasten, deurtjes en de overkapping boven de bar.

Schilderen, electra en krijtborden

Het prachtige schilderwerk komt van de hand van Theo Heuvelink. Naast schilderen hielp Theo ook met veel overige hand- en spandiensten. Axel Wiersma en Evert Koster hebben voornamelijk alle benodigde elektriciteit, de verlichting, het geluid en de beamer tot een goed en makkelijk werkend geheel gemaakt. Op de mooie krijtborden achter de bar en in het lage gedeelte lees je info of de prijzen van drankjes en snacks. Deze zijn van de creatieve hand van Bianca van Sligtenhorst.

Gamewand en koffiehoek

Dankzij de financiële steun van de Promotion Support Club is er ook een gezellige koffiehoek gemaakt. En speciaal voor de jeugd (en de eeuwig jongeren) beschikken we over een prachtige gamewand. De bijdrage van de PSC was overigens niet de enige financiële bijdrage die wij nodig hebben gehad voor dit grote project. Een groot deel kwam uit de opbrengst van de Grote Club actie. Dus onze leden hebben zelf ook een mooie bijdrage geleverd aan het mooie resultaat.

Veel regelwerk en afstemming

Tot slot noemen we ook graag Addy Garritsen en Danielle Schenk. Addy regelde o.a. de overige financiën, de controle op de verbouwing, overleg met verzekeringen en brandweer en allerlei andere bestuurlijke zaken. Voorzitter van de bouwcommissie was Danielle Schenk, die ook veel heeft geregeld en afgestemd. Ook faciliteerde zij de harde werkers zodat zij hun geweldige werk konden doen.

Verbouwing in november 2020 klaar

In november 2020 was de verbouwing na heel veel uren werk klaar. En het resultaat mag er zijn! Vanwege corona kon het helaas niet eerder, maar afgelopen zaterdag is de nieuwe kantine officieel in gebruik genomen en zijn de vrijwilligers van de bouwcommissie welverdiend in het zonnetje gezet. Wij hopen dat jullie allemaal genieten van de nieuwe uitstraling van onze kantine en dat de derde helft nog gezelliger word.

Namens de bouwcommissie,

Danielle Schenk

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!