FC Zutphen JO19-1 trainde vandaag onder leiding van het trainersduo Tom de Haan en Wilco van Osch op het hoofdveld van Sportpark ‘t Meijerink. Het ging er lekker fanatiek aan toe. De jongens hadden er overduidelijk zin in en lieten mooie staaltjes voetbal zien, tot tevredenheid van beide trainers.

Foto: Ruud Evers

Kleine partijtjes

Op kleine veldjes werden partijtjes gespeeld. Hoog tempo, veel acties en ook veel doelpunten. Precies zoals voetballers dat graag doen. Doordat de partijtjes in een hoog tempo werden gespeeld, werkten de spelers niet alleen aan hun technische vaardigheden, maar moest er conditioneel ook flink gewerkt worden. Nagenieten van een lekkere actie of mooie goal was er niet bij. Direct omschakelen om zo de aanval van de tegenpartij te ontregelen. Het leverde een boeiend schouwspel op.

Lekker afronden

Onder leiding van Tom de Haan werd er ook afgerond op doel. ‘Volle bak wil ik jullie zien gaan’, galmde Tom’s stem over het sportpark. Om de beurt mocht een speler zich bij hem melden. Er lagen 10 ballen op rij klaar ten hoogte van de 16-meterlijn. ‘Er liggen 10 ballen voor je klaar. Je rent steeds om de pilon en rondt vervolgens 10 keer af op doel. Ik wil een hoog tempo zien. En doelpunten, heel veel doelpunten’. Duidelijke uitleg. En dat lieten de spelers vervolgens zien. De ene na de andere vuurpijl vloog op het doel. De keepers hadden er hun handen vol aan.

Afsluitende partij

Tot slot werd er een afsluitende partij gespeeld tussen team oranje en team blauw. Na het eindsignaal van de trainers liepen de spelers moe en voldaan naar de zijkant van het veld. Even uithijgen en dan snel naar huis; douchen en lekker bijkomen van een fijne training.

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!