blok-oranje-rood

Gezondheidscheck & Walking Football FC Zutphen | vrijdag 10 mei. Kom meedoen!

blok-oranje-rood

Gezondheidscheck
Als u begint met sporten, maar ook als u al wel sport, is het belangrijk om regelmatig uw gezondheid te testen. De erkende beweeg- en gezondheidsexperts van Kruiswerk Achterhoek doen op vrijdagmorgen 10 mei gelijktijdig met de training Walking Football een gratis check. In ongeveer 15 min wordt uw lengte en gewicht gemeten, uw BMI en vetpercentage bepaald en uw bloeddruk en spierkracht vastgesteld. Op basis hiervan ontvangt u een persoonlijk advies over voeding en beweging.
De check kunt u tussen 10.00 tot 13.00 uur gratis laten doen bij Sportpark ‘t Meijerink (FC Zutphen). Deze check is voor iedereen, ook voor niet leden van FC Zutphen of Kruiswerk Achterhoek.

Walking Football
Maar u kunt u daarnaast ook deelnemen aan de training Walking Football. Een nieuwe voetbalvorm voor 55+ die nog lekker actief bezig willen zijn. Op sportpark ‘t Meijerink in Zutphen is al enkele weken een groep met Walking Football begonnen. Iedere vrijdagmorgen zijn ze op het veld van FC Zutphen te vinden: zes tegen zes, zonder keepers, rustig een balletje trappen. Rennen, slidings en fysiek contact zijn uit den boze en buitenspel bestaat niet. En denk maar niet dat het geen inspanning is, er zijn al heel wat zweetdruppels van deze groep op het veld gevallen! Zoals altijd start de groep met een kop koffie/thee en gaan daarna het veld op. Ook zonder voetbal ervaring bent u van harte welkom, dames en heren!

De trainingen zijn onder deskundige leiding van OldStar trainer Andre van de Ley, oud-international en zelf speler bij de OldStars Walking Football Graafschap. De training start rond 10.30, koffie vanaf 10.00 uur.

Voetballen niet wat voor u? Alleen de warming-up meedoen of alleen de gezondheidscheck en kopje koffie drinken is ook prima! Alle activiteiten vinden plaats op en rond Sportpark ’t Meijerink, FC Zutphen, Meijerinkpad 1 in Zutphen. U hoeft zich niet aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden.

OldStars Walking Football Achterhoek
OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Walking Football Achterhoek. Dit om oudere inwoners te stimuleren tot bewegen, meedoen en ontmoeten. Verenigingen worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.

Vind ik leuk 0