blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat) treft thuis SVI uit Zwolle

blok-oranje-rood

FC Zutphen treft zaterdagmiddag 2 februari om 14.30 uur SVI uit Zwolle. De Sport Vereniging Ittersum is goed in vorm. Twee weken geleden boekten ze een knappe 2-3 overwinning in Vroomshoop. Dat lukte op basis van goed verdedigend spel en een snelle en behendige aanval. FC Zutphen troefde enkele maanden geleden de Zwollenaren af door met 1-2 te winnen. De tegenstander van vanmiddag heeft dus wat goed te maken.

In deze periode is het vanwege de weersomstandigheden afwachten of de wedstrijd doorgaat. De Zutphenaren kunnen wel beschikken over een fitte selectie. David te Slaa zal na zijn forse blessure, opgelopen in de wedstrijd tegen den Ham, er weer bij kunnen zijn. En ook Hidde Ruessink zal waarschijnlijk weer kunnen aansluiten. Het zal er vooral op aan komen niet in het mes van de tegenstander te lopen. Dat gebeurde Vroomshoop in de vorige wedstrijd wel. Zij zetten met goed aanvalsspel de tegenstander onder druk, verzuimden te scoren, en keken halverwege de 2e helft tegen een 0-3 achterstand aan.

Het zal er daarom vooral op aankomen meteen vanaf de aftrap de duels te winnen, en achterin scherp en geconcentreerd te verdedigen. Dat ging in de uitwedstrijd tegen SVI goed, hoewel FC Zutphen er rekening mee moet houden dat de Zwollenaren nu veel afwachtender zullen spelen, en zullen loeren op de counter. Het snel veroveren van de bal en het houden van balbezit is daarom van cruciaal belang.

Er zal zaterdagmiddag fel om de punten gestreden gaan worden. De krachtsverschillen tussen nummer 4 en 14 zijn niet groot, en de punten zijn duur.

We wensen beide ploegen en de arbitrage een sportieve wedstrijd toe, waarbij het publiek ongetwijfeld weer zal genieten.

GJN

Vind ik leuk 0