FC Zutphen treedt komende zaterdag om 14.30 uur aan in de halve finale van de nacompetitie tegen SC Rouveen. De wedstrijd vindt plaats op sportpark Rouveen aan de Korte Kerkweg 22. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar de finale, die wordt gespeeld op neutraal terrein. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Quick “20 , dat via strafschoppen plaatsgenoot en 2e klasser De Esch liet degraderen, en Swift “64 uit Swifterbant.

SC Rouveen eindigde in de 3e klasse D op de 2e plaats net boven Bas uit Biddinghuizen. Rouveen boekte afgelopen zaterdag thuis in de 1e ronde van de nacompetitie een eenvoudige 3-0 zege op Kloosterhaar. De ploeg beschikt, volgens insiders, over een goed team dat zeker de kwaliteiten bezit om in de 2e klasse mee te kunnen. Ca. 7 jaar geleden speelde zowel Rouveen als FC Zutphen in de 1e klasse. In beide duels won FC Zutphen met klein verschil, en in dat jaar degradeerde Rouveen. Nu spelen beide ploegen weer tegen elkaar maar in geheel andere samenstelling en omstandigheden.

Afgelopen zaterdag bleek na de moeizaam tot stand gekomen 5-3 overwinning op BAS dat de verschillen klein zijn. Er zal daarom op sportpark Rouveen opnieuw een pittige finale wedstrijd moeten worden gespeeld door de jonge Zutphense ploeg. Na de zware wedstrijd tegen BAS, die bovendien onder tropische omstandigheden plaats vond, zal moeten blijken of een ieder weer volop fit is. Er waren blessures van Jesse de Vries en Luuk Meijer, 2 belangrijke steunpilaren in het team. En ook Hugo Groters raakte geblesseerd. Zijn invalbeurt was helaas van korte duur. Maar verdediger Hidde Ruessink kan na 1 wedstrijd schorsing weer aansluiten bij de groep.

De beide trainers Arthur Isselman en Ido te loo zullen deze week ongetwijfeld een goed basisteam kunnen samenstellen. Maar minstens zo belangrijk is het feit of er meteen geanticipeerd kan worden op het in brengen van goede vervangers, mocht dit nodig zijn. Daarom is het van belang dat er een uitstekende team sfeer heerst, waarbij spelers in het veld alles voor elkaar over hebben, en alle neuzen dezelfde richting uit staan.

Het spelen van dit soort finalewedstrijden is het mooiste dat er is, en vormt een prachtige apotheose voor het team en de begeleiding.

Er zullen zaterdag veel supporters naar Rouveen af reizen. Er is door enkele initiatiefnemers een extra bus gehuurd, waarbij een ieder tegen geringe vergoeding mee kan. Samen met het talrijke publiek uit Rouveen, dat ook vorige week aanwezig was, kan voor een mooie sfeer worden gezorgd.

De Zutphenaren zullen er daarom alles aan doen om de finale te bereiken en het 2e klasser schap veilig te stellen.

GJN

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!