FC Zutphen gaat zaterdag 20 april op bezoek bij subtopper Vroomshoopse boys. De boys doen nog volop mee om het periodekampioenschap. Hierin is de 3e positie van belang, waarop men met nog 4 wedstrijden te gaan een achterstand van 3 punten heeft. Daarnaast speelt met op 4 mei in de halve finale van het bekertoernooi tegen Rohda Raalte. Men bereikte dit resultaat door in de kwartfinale Hoofdklasser Silvolde uit te schakelen. Voldoende uitdagingen en knappe resultaten van de gastheren van komende zaterdagmiddag,

FC Zutphen heeft als belangrijkste uitdaging directe handhaving in deze 2e klasse. Na de spectaculaire 3-3 thuis wedstrijd tegen Vroomshoopse boys, zal er alles aan gedaan moeten worden om nu opnieuw punten te pakken. De goede 2e helft tegen Sparta Enschede kan daarbij de basis vormen. In het basis elftal zal in ieder geval doelman Owen Rietman er weer bij zijn. Hij was een week afwezig vanwege studieverplichtingen in de VS. En daarnaast zal ook Nathan Greven, na een wedstrijd schorsing, er weer bij zijn.

Vroomshoopse boys boekte afgelopen zaterdag een 3-2 overwinning bij Oranje Nassau in Almelo. Tot de 82e minuut stond de rode lantaarndrager nog met 2-0 voor, maar daarna wist Vroomshoop met een slotoffensief toch nog 3 keer te scoren. Een knappe prestatie. ON zit daardoor diep in de problemen en kan directe degradatie nauwelijks nog ontlopen. Zaterdag vecht ON tegen de Esch in Oldenzaal voor haar laatste kans.

Het zal er daarom in deze fase van de competitie op aan komen om met een top fit team aan de aftrap te verschijnen. Het gaat er ook om niet tegen domme gele kaarten aan te lopen, want een aantal spelers staan in de laatste periode op scherp. Alle krachten zowel mentaal als fysiek moeten daarom worden aangewend om tot het optimale resultaat te komen.

Na afloop van deze wedstrijd ligt de competitie 3 weken stil, waarna vanaf zaterdag 11 mei de laatste 3 wedstrijden van deze competitie worden afgewerkt. Het zal er om gaan om dus komende zaterdag nog 1 keer alle krachten te verzamelen, om er voor te zorgen dat voldoende afstand kan worden behouden op de gevaarlijke plekken. Aangezien ook het 2e elftal voorafgaand aan deze wedstrijd tegen Vroomshoop speelt, kan er op volle sterkte en met veel spelers richting Twente worden af gereisd.

Samen met de vele supporters als 12e man zal FC Zutphen er alles aan doen om met een goed resultaat huiswaarts te keren.

GJN

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!