blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat.) op bezoek bij het sterke vv Dieren

blok-oranje-rood

FC Zutphen zet komende zaterdag de competitiereeks voort in de 6e wedstrijd, waarin men op bezoek gaat bij een sterke tegenstander, vv Dieren. De wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark het Nieuwland. De fusieclub uit Dieren speelt al enige jaren in de bovenste regionen mee. Afgelopen seizoen werd men 2e met een kleine achterstand op Be Quick Zutphen, en haalde men de nacompetitie. Daar kon men het echter net niet redden om promotie af te dwingen. De ploeg staat op dit moment op de 4e plaats met 4 punten achterstand op de koplopers ESA en FC Zutphen.

Dieren verspeelde afgelopen zaterdag 2 punten in het treffen op het moeilijk bespeelbare veld van Trajanus in Nijmegen. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar menige ploeg gaat hier nog punten verspelen tegen Trajanus dat thuis erg sterk is.

Het zal in Dieren een mooi streekderby worden. Veel jongens kennen elkaar. Radjindher Banwari, een belangrijke kracht bij de thuisploeg, heeft een aantal jaren bij FC Zutphen in de 1e klasse gespeeld. En bij de Zutphenaren zijn doelman Marijn Sangers en verdediger Jan van der Mark uit Dieren afkomstig. Beide ploegen spelen op dinsdagavond om de achterhoek cup tegen een Hoofdklasser. Dieren tegen Silvolde en FC Zutphen tegen AZSV. Wat dat betreft hebben beide teams dezelfde voorbereiding.

FC Zutphen wist afgelopen zaterdag het talrijke publiek goed te vermaken. Er werd aantrekkelijk gespeeld tegen een zeer sportieve tegenstander. Het zal echter, naarmate het seizoen vordert, steeds moeilijker gaan worden. Iedereen wil van de koploper winnen. En een ploeg als Dieren heeft veel kwaliteit in huis.

De omschakeling van achteruit bij de Zutphenaren verliep goed, maar verdedigend is het team afgelopen zaterdag niet op de proef gesteld. Opbouwend en combinerend zag het er bij vlagen ook goed uit. Maar de eindpass en de afronding moet beter.

Komende zaterdag zullen Sem Veeger en Koen Hulleman er weer bij zijn. Ze waren vanwege ziekte afwezig. Met name Sem Veeger heeft het nodige scorend vermogen in huis.

FC Zutphen beschikt over een brede selectie. Dit tot volle tevredenheid van de beide trainers Ido te Loo en Arthur Isselman. Spelers die opgesteld worden of als invaller speelminuten krijgen, zullen volop hun kans moeten grijpen, om in het basisteam te spelen. Het prettige voor de technische leiding is, dat bij blessures en schorsingen opengevallen plaatsen moeiteloos kunnen worden opgevuld. En een goed spelend team wissel je daarna weer niet zo gemakkelijk.

Het zal ongetwijfeld een mooie wedstrijd worden in Dieren, waar de belangen voor beide ploegen voor het vervolg van de competitie groot zijn.

Het 2e elftal speelt om 11.45 uur thuis tegen SDVB uit Barneveld. Na 3 gelijke spelen wordt het tijd voor een overwinning voor het team van Toon Hillebrand tegen deze middenmoter. We zullen zien of het 2e na zaterdag aansluiting heeft gekregen met de sub top.

GJN

Vind ik leuk 0