blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat.) gaat op bezoek bij Hulzense boys in Nijverdal

blok-oranje-rood

Op zaterdag 30 maart speelt FC Zutphen de inhaalwedstrijd bij Hulzense boys in Nijverdal. De grote vraag is of FC Zutphen na de belangrijke 1-3 overwinning bij Den Ham de goede lijn kan doorzetten. De mannen uit Nijverdal verkeren in goede vorm. De laatste 2 wedstrijden werden gewonnen bij ASC Dalfsen met liefst 0-5 en thuis afgelopen zaterdag tegen nummer 3 WVF met 1-0. Daardoor neemt men met 31 punten de 6e positie in. De overwinning op WVF kwam enigszins gelukkig tot stand, waarbij de Zwollenaren dus slechte zaken deden in de strijd om het kampioenschap.

FC Zutphen is met 5 andere teams in een zware strijd gewikkeld om nacompetitie of directe degradatie te ontlopen. Rode lantaarndrager Oranje Nassau verloor zaterdag, waardoor men op 7 punten staat van plaats 13 namelijk ASC “62 en op 8 punten van 4 ploegen, die allen op 18 punten staan. Dat zijn FC Zutphen, DZSV, Den Ham en De Esch. Het is zaak voor FC Zutphen om van de 12e en 13e plaats weg te blijven, omdat dit nacompetitie tot gevolg heeft. De overwinning met 1-3 afgelopen zaterdag in Den Ham was dus van groot belang. De overwinning kwam tot stand dank zij 2 doelpunten van jeugdspeler Lars Huber. Mooi is het dat de samenwerking tussen het jeugdteam en het 1e elftal goed is.

Het zal er de komende weken op aan komen om de belangen van zowel zaterdag 1 als ook het team JO-19-1 in de gaten te houden. Daarbij is het voor de jongens die vanuit de jeugd in het 1e elftal komen van groot belang dat ook dit elftal in de 2e klasse blijft, waardoor ook het komende seizoen op een hoog niveau kan worden geacteerd. Voor de vereniging is het van belang dat het JO-19 team op het huidige hoge niveau blijft spelen, om ook in de toekomst voor voldoende weerstand van de jeugd, die volgend jaar over gaat vanuit de JO-17, te kunnen zorgen. Goede onderlinge contacten binnen de technische staf zijn daardoor van wezenlijk belang.

Positief was het dat afgelopen zaterdag Hidde Ruessink na een langdurige blessure weer terug was. Het zal er vooral op aan komen in de komende wedstrijden de nul vast te houden. Verder zal Luuk Meijer zaterdag weer van de partij zijn. Hij was in de wedstrijd tegen Den Ham geschorst. Hij is zowel achterin als op het middenveld inzetbaar. Deze balvaste routinier kan in de komende wedstrijden goed gebruikt worden. Verder is het te hopen dat ook Niek Bakkerweerd weer fit is. Hij kan zowel achterin als in de spits ingezet worden, en hij beschikt eveneens over veel ervaring.

De belangen voor deze wedstrijd zijn dus groot. Het verslaan van een ploeg in het linker rijtje levert extra bonuspunten, maar vooral ook zelfvertrouwen op. Dat dit mogelijk is, leerde de thuiswedstrijd, waarin Hulzense boys met 3-0 werd verslagen. Maar van onderschatting zal bij de mannen uit Nijverdal nu geen sprake meer zijn.

Alle betrokkenen bij FC Zutphen hopen dat vele supporters naar Nijverdal zullen gaan om hun team als 12e man te ondersteunen.

GJN

Vind ik leuk 0