blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt thuis tegen middenmoter DOS”37 uit Vriezenveen

blok-oranje-rood

FC Zutphen begint zaterdag 1 april aan de laatste 7 wedstrijden van de competitie in de 1e klasse D. Middenmoter DOS”37 komt op bezoek. De bezoekers degradeerden afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse, en hebben tot nu toe wisselend gepresteerd. In de beginfase had men het moeilijk, maar daarna zijn een serie goede resultaten neergezet. Afgelopen zaterdag leed men in Vriezenveen een terechte 1-3 nederlaag tegen het sterke Nunspeet. Dat was een niet verwachte en flinke tegenvaller voor de mannen uit Vriezenveen. Tegen FC Zutphen heeft men het nodige goed te maken. In Vriezenveen werd dit seizoen een 4-1 voorsprong tegen FC Zutphen na de rust weg gegeven en eindigde de wedstrijd in 4-4.

Van de veerkracht die FC Zutphen in deze wedstrijd toonde was afgelopen zaterdag weinig te merken. Er werd een uitermate zwakke partij op de hobbelige grasmat in Oldenzaal gelegd. FC Zutphen heeft dus duidelijk wat goed te maken tegen deze gerenommeerde tegenstander. Dat zal ook absoluut noodzakelijk zijn, want de strijd om de 11e positie zal in deze laatste 7 wedstrijden volop los branden. Het was afgelopen zaterdag al te zien dat de bovenste ploegen het zeer moeilijk hadden tegen de ploegen die in de onderste regionen staan. Er werden zeer moeizame overwinningen met 1 doelpunt verschil geboekt. FC Zutphen zal er dan ook alles aan moeten doen om van die plaatsen weg te blijven.

Het zat afgelopen zaterdag vooral voorin en op het middenveld niet lekker. Er werd veel balverlies geleden en veel duels verloren tegen de veel feller spelende ploeg uit Oldenzaal. Daarnaast kwamen de passes niet aan, en werd er vooral meer voor zichzelf gevoetbald dan samen met de anderen. En dan ook nog in een veel te laag tempo. Het is daarom niet verwonderlijk dat er vervolgens een wanprestatie uit de hoge hoed komt rollen, temeer omdat je van iedere tegenstander in deze klasse kunt verliezen.

De technische staf had voor dezelfde basis elf gekozen dan in de wedstrijd tegen Bennekom, en dat was volkomen begrijpelijk. Het is te hopen dat Jelle Macare en Aldo Joaquim weer voldoende fit zijn om mee te kunnen doen. Dat vergroot de keuzemogelijkheden, waardoor een ploeg opgesteld kan worden met spelers die in vorm zijn. Op dinsdagavond is de voorbereiding op deze wedstrijd een bijzondere, want dan wordt er gespeeld om de kwart finale in de achterhoek cup tegen Silvolde, dat in de top van de Hoofdklasse bivakkeert. Een mooie voorbereiding om voor deze wedstrijd in vorm te komen. Bovendien kunnen in dit soort wedstrijden enkele jeugdspelers laten zien, hoe ver ze zijn.

Het 2e elftal speelt zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen de Bataven. Deze ploeg staat 3 punten onder ons 2e, dus als men de hoge positie wil handhaven zal er minimaal gelijk gespeeld moeten worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur, dus uitwisseling met spelers van het 1e is deze middag niet mogelijk. We hopen dat ook deze jongens een goed resultaat weten neer te zetten, na de 1-1 van afgelopen week tegen ESA uit Arnhem.

We verwachten dat het zaterdag op een mooie voorjaarsdag weer een mooie sportdag zal worden op ’t Meijerink in de wijk Leesten. Vanaf vroeg in de morgen zijn er volop wedstrijden te zien van de jongste jeugd tot en met het vlaggenschip van de club. Een ieder is van harte welkom en we wensen iedereen veel actief en passief spelplezier toe.

GJN

Vind ik leuk 0