FC Zutphen speelt goede generale voor de nacompetitie en wint met 3-2 van Be Quick “28.

Ondanks dat er voor beide ploegen niet veel meer op het spel stond, was het zaterdag op sportpark ’t Meijerink een aantrekkelijke wedstrijd omdat beiden vol voor de winst gingen.

Dit werd waarschijnlijk veroorzaakt dat zowel de gasten als de gastheren wat goed te maken hadden na een slechte serie. FC Zutphen kwam door deze overwinning gelijk in puntental met Den Ham, maar eindigde op de 12e plaats door een slechter doelsaldo. Hierdoor treden de Zutphenaren komende zaterdag 1 juni thuis aan tegen BAS uit Biddinghuizen. De winnaar gaat naar de 2e ronde en de winnaar daarvan speelt de finale op neutraal terrein.

Bij FC Zutphen maakte doelman Siem Isselman, de zoon van interim trainer Arthur, zijn debuut. De doelman die in de JO-17 speelt, voldeed heel goed, en keepte een volwassen partij.  Ido te Loo had deze middag de leiding van het team. Vanaf a.s. dinsdag zullen Isselman en te Loo, tijdens de nacompetitie, het elftal gaan leiden.

FC Zutphen begon met Niek Bakkerweerd en Jesse de Vries als spitsen.

Ondanks de vervelende omstandigheden van de afgelopen week, begon het elftal goed aan de wedstrijd. Dat leidde in het begin tot 2 buiten spel doelpunten van Niek Bakkerweerd, maar verder kwam men niet.

Even later was het Jesse de Vries die een goede mogelijkheid kreeg, maar de bal van de voet liet springen. Daarna was er een uitstekende mogelijkheid voor Be Quick, maar doelman Isselman verrichtte een geweldige redding op de inzet van Cas Duiker.

Even later waren het Lars Huber en Luuk Meijer die een goede mogelijkheid kregen, maar ze werden terug gefloten voor buiten spel.

Achterin hield FC Zutphen de boel goed gesloten, met name ook door het sterke spel van Khen Bakkerweerd, die zowel verdedigend als opbouwend een goede wedstrijd speelde.

Dat alles resulteerde in de 26e minuut in de verdiende 1-0. Een vlot lopende aanval bracht de bal bij Jesse de vries, die na een mooie actie, Jelle Macare bereikte. Laatstgenoemde stelde Lars Huber in staat om te scoren.

Even later was er opnieuw een snelle aanval waar Jelle Macare aan het eind stond, maar hij schoot net naast. Daarna miste Niek Bakkerweerd, na een uitstekende pass van Rik Vlutters.

Maar in de 35e minuut viel de 2-0. Een prachtige pass van achteruit door Jort Bleumink lanceerde Jesse de Vries. Deze was rapper dan zijn tegenstander, waarna hij Niek Bakkerweerd in staat stelde om te scoren.

Ondanks het bij vlagen goede spel, haalde de ploeg van FC Zutphen toch niet ongeschonden de kleedkamer.

De attent spelende Cas Duiker troefde de verdediging van FC Zutphen af, en lobte de bal over doelman Isselman, 2-1 in de 41e minuut.

Op slag van rust was er een prima dieptepass van Rik Vlutters op Niek Bakkerweerd, maar de Zutphen aanvaller werd buiten de 16 meter onderuit gehaald, wat zijn tegenstander geel op leverde.

Het spelbeeld van de 2e helft was niet veel anders dan de 1e helft. FC Zutphen trok ten aanval, en dat leverde meteen al een goede mogelijkheid op voor Luuk Meijer, die over schoot.

Even later had FC Zutphen moeten scoren. Het was Hidde van Kalker die Jelle Macare lanceerde. Zijn voorzet belandde bij Jesse de Vries, die echter op doelman Bram Jager stuitte.

In de 55e minuut kwam Nathan Greven voor Lars Huber.

De wedstrijd werd daarna feller van beide kanten, en Be Quick probeerde de gelijkmaker te forceren.

Dat lukte in de 72e minuut. Een scrimage voor het doel van de Zutphenaren bracht de bal bij Bram Bembom, die keihard en doeltreffend raak schoot, 2-2.

FC Zutphen was wat aangeslagen, en bijna kwamen de Zwollenaren op voorsprong na een vrije trap van Milan Rada die net over het doel verdween.

In de 80e minuut bracht trainer te Loo Hugo Groters voor Hidde van Kalker.

Het slotakkoord was voor de Zutphenaren.

Na een prachtige solo actie waarbij hij een paar man uit speelde werd Rik Vlutters in de 16 meter onderuit gehaald.

Zoals gebruikelijk nam hij de strafschop, maar dit keer ging het mis. Doelman Jager pareerde de penalty uitstekend.

FC Zutphen probeerde met alle macht de overwinning binnen te slepen.

Een prima voorzet werd door Niek Bakkerweerd in de kruising gekopt, maar doelman Jager toonde zijn klasse door de bal net corner te tikken.

Maar in de 92e minuut viel de verdiende 3-2. Een dieptepass op Niek Bakkerweerd, zorgde er voor dat hij zijn tegenstander, maar ook doelman Jager om zeilde, waarna hij zijn 2e doelpunt maakte.

Er waren felle protesten van vermeend buiten spel, maar scheidsrechter Tulen bleef bij zijn beslissing.

Niek Bakkerweerd was daarvoor al terecht uit geroepen tot man of the match, vanwege zijn uitstekende wedstrijd, die hij bekroonde met 2 doelpunten.

Rik Vlutters werd door dezelfde commissie benoemd tot speler van het jaar bij FC Zutphen. En dat gebeurde op grond van zijn constant goede spel dat hij in de afgelopen tijd heeft laten zien. Ook buiten het veld toont hij als jonge speler, een volwassen houding.

Daarna werd afscheid genomen van Freddy van den Bosch die de medische verzorging in de afgelopen jaren uitstekend verricht heeft.

Het aller belangrijkste is echter dat FC Zutphen komende  zaterdag thuis volledig klaar moet zijn voor de confrontatie met BAS uit Biddinghuizen in de 1e finale van de nacompetitie. Technische staf en spelers hebben een week om zich daarop voor te bereiden.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Hidde van Kalker ( 80. Hugo Groters), Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, Jelle Macare, Rik Vlutters, Luuk Meijer, Lars Huber ( 55. Nathan Greven), Niek Bakkerweerd, Jesse de Vries.