blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij SVZW in Wierden

blok-oranje-rood

Aanstaande zaterdag vindt de voor FC Zutphen belangrijke inhaalwedstrijd plaats tegen SVZW in Wierden. FC Zutphen staat 4 punten boven de gevaarlijke 11e positie waar KHC vertoeft, en 3 punten boven Vroomshoopse boys, waar men volgende week op bezoek moet. Wederom cruciale wedstrijden, waarbij het zowel bovenin als onderin zeer spannend is. Na deze wedstrijden zal het duidelijk zijn of de Zutphenaren voorlopig aansluiting hebben bij de middenmoot of dat men nadrukkelijk in de gevarenzone zit.

SVZW neemt de 6e positie in met 5 punten meer dan FC Zutphen. De club van oud speler Yessin Maskoul, die dit seizoen over kwam van AZSV, was aan het begin van dit seizoen de topfavoriet.
De inhaalwedstrijd is ook voor hen van cruciaal belang, omdat men bij winst weer aansluiting heeft bij de bovenste ploegen.

De thuiswedstrijd, de ouverture van het seizoen, werd door FC Zutphen met 0-4 verloren. De overwinning kwam in de laatste fase definitief tot stand, en Yessin Maskoul vervulde hierin een hoofdrol.
Achterin zal FC Zutphen, waar Jelle Macare, na een schorsing terug zal zijn, dus op haar hoede moeten zijn. Maar ook verdedigend heeft SVZW de zaken goed voor elkaar. Er zijn slechts nederlagen geleden met kleine verschillen, en dat heeft te maken met de sterkte van deze klasse.

Het is voor FC Zutphen nog onzeker of Sebastian van Laar zal meespelen, hij kampt met een lastige knieblessure. Het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is.
Buiten de langdurig geblesseerden is FC Zutphen verder compleet.
Het zal zaterdag een zware strijd worden, maar FC Zutphen zal er alles aan doen om revanche te nemen voor de 0-4 thuis nederlaag.

Het 2e elftal speelt om 16.30 uur uit bij VDZ in Arnhem. Doordat het elftal steeds beter functioneert, heeft men inmiddels de sub top bereikt. Zaterdag zal het er om gaan om 3 punten mee te nemen. VDZ is weliswaar laag geklasseerd, maar zal niet onderschat moeten worden. De ploegen op de posities 4 tot en met 12 staan dicht op elkaar.
We hopen dat de mannen van FC Zutphen zich ook komende zaterdag weer van de beste kant zullen laten zien.

We wensen alle betrokkenen veel sportief succes toe!

Vind ik leuk 0