blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij runner up DOS’37 in Vriezenveen

blok-oranje-rood

FC Zutphen zet op zaterdag 29 oktober de competitie voort tegen DOS “37 in Vriezenveen. DOS is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse, waarin men na een knap behaald kampioenschap, 2 seizoenen geleden, na 1 seizoen weer degradeerde. De teleurstelling van de degradatie werkte in het begin van de competitie nog door bij de mensen uit Vriezenveen. De eerste wedstrijden eindigden in een ongelukkig verlies. Maar DOS heeft de weg naar boven weer gevonden na een aantal uitstekende resultaten. Men heeft aansluiting gevonden bij de middenmoot, waar men 2 punten minder heeft dan FC Zutphen. Vorige week zaterdag haalde DOS een knap 3-3 gelijk spel bij nummer 2 op de ranglijst, WHC uit Wezep. Na een verdiende 2-0 ruststand voor WHC, en een 3-1 achterstand in de 2e helft, was DOS in de laatste fase de bovenliggende partij, en knokte zich terug naar de verdiende 3-3.

FC Zutphen zal zaterdag te maken krijgen met een fysiek en mentaal sterke tegenstander. De Zutphenaren hebben de laatste jaren in Vriezenveen geen enkel punt meer gepakt, dus in dat opzicht hebben ze de statistieken tegen. Ook in de beker zit DOS in de volgende ronde. Daaruit blijkt tevens dat de Twentenaren beschikken over een sterke competitiementaliteit. Toch mag FC Zutphen moed putten uit de laatste wedstrijden. De laatste thuiswedstrijd tegen KHC werd weliswaar laat in de wedstrijd, maar toch knap met 3-1 gewonnen. Het blijkt dat een aantal jonge spelers bij FC Zutphen, na een matige voorbereiding en bekerprogramma, een uitstekende ontwikkeling doormaken. Het is voor jonge spelers goed om onder veel weerstand te spelen. Dat vormt deze spelers in allerlei opzichten in positieve zin. Het gaat er nu om deze vorm vast te houden en verder uit te bouwen. Naast de voetbaltechnische kwaliteiten die men heeft is het zaak vooral ook mentaal en fysiek fit te zijn.

FC Zutphen kan wat dat betreft een voorbeeld nemen aan de spelers van FC Twente. Gedurende de gehele wedstrijd werd het publiek in Deventer vermaakt met fris en vlot combinatiespel met een uitstekende veld bezetting. Het hard werkende Go Ahead werd gewoon op kwaliteit geklopt. Dit werd na afloop ook terecht bevestigd door de trainer. Het geeft aan hoe een jonge ploeg zich in korte tijd kan ontwikkelen.
Daar komt nog bij dat een elftal, zoals dat van FC Zutphen, kan beschikken over enkele zeer sterke geroutineerde spelers zoals Sebastian van Laar, Mark Bloemendaal en Aldo Joaquim. Het zal daarom in Vriezenveen weer een mooie wedstrijd worden. Een ieder is benieuwd of FC Zutphen na lange tijd weer eens 1 of misschien wel 3 punten kan meenemen uit Vriezenveen. De winnaar van het duel kan naar boven kijken in plaats van naar onderen.

Het is zaterdagmiddag de 8e wedstrijd in de competitie. Er zal dan de eerste prijs in het nog jonge seizoen in de wacht gesleept kunnen worden. Het gaat in dit geval om het kampioenschap in de 1e periode. Het Zwolse Berkum staat met 1 punt verschil bovenaan en moet thuis tegen het onderaan staande Hulzense boys de prijs kunnen pakken. Maar WHC, DUNO Doorwerth en SVZW zitten op het vinkentouw. Het wordt dus weer een spannende competitieronde in de 1e klasse D.

Het 2e elftal treedt thuis aan tegen De Bataven uit Gendt, thuis om 11.45 uur. Deze tegenstander staat op de 3e plaats en dus zal het 2e op zware tegenstand stuiten. Afgelopen zaterdag behaalde het 2e elftal de volgende bekerronde door een knappe 2-1 overwinning op SVZW, dat 2 klassen hoger speelt. De overwinning was verdiend en kwam vlak voor tijd tot stand na een goed genomen vrije trap van de sterk spelende Robert Dashorst.

We wensen ook deze jongens veel succes met de voortgang van de competitie.

GJN

Vind ik leuk 0