blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij De Esch in Oldenzaal

blok-oranje-rood

FC Zutphen treedt zaterdag 25 maart aan in Oldenzaal bij De Esch. Deze nog jonge zaterdagvereniging, die is opgericht in 1985, speelt dit jaar voor het eerst in de 1e klasse. De Esch neemt de laatste plaats in met 6 punten, en is op jacht naar handhaving via de nacompetitie. Men heeft 5 punten minder dan het op de 12e plaats staande DETO Twenterand. Afgelopen zaterdag zorgde het team bijna voor een stunt door het op de 2e plaats staande WHC uit Wezep een punt af te snoepen. In de 94e minuut ging het, door een discutabel gegeven strafschop, alsnog mis. WHC trok met 2-1 aan het langste eind. In de thuiswedstrijd boekte FC Zutphen een 4-2 overwinning na een 2-2 ruststand, en een aantrekkelijke wedstrijd, waarin van beide kanten fel om de punten werd gestreden.

Het zal er ongetwijfeld komende zaterdag op sportpark Weschterik in Oldenzaal niet anders aan toe gaan. De Esch heeft niets te verliezen, en alleen maar te winnen, en zal er vol voor gaan om de winst in Oldenzaal te houden. De ploeg heeft een gezonde portie strijdlust en bezit in Koen Vehof een uitstekende spits, die gemakkelijk scoort. WHC verslikte zich bijna in deze tegenstander, en FC Zutphen is dus gewaarschuwd.

Na de knappe 1-0 winst op Bennekom zal dit weer een geheel andere wedstrijd worden. FC Zutphen zal met een gedreven tegenstander te maken krijgen, waar de duels op het middenveld en achterin vanaf het allereerste beginsignaal gewonnen moeten worden. Als de Zutphenaren hier 3 punten weten te pakken, betekent dat een flinke stap op weg naar behoud van het eerste klasser schap. Zo ver is het echter nog lang niet.

Positief was het dat FC Zutphen afgelopen zaterdag tegen een sterke tegenstander als Bennekom de nul achterin hield, en relatief weinig kansen weg gaf. Ondanks de blessures van basisspelers als Aldo Joaquim en Jelle Macare, werd er een uitstekende teamprestatie op de mat gelegd. Het zal er nu om gaan om iedere wedstrijd tot aan het slot van de competitie dit niveau vast te houden.

Om dat te kunnen opbrengen zal er mentaal ook veel van het team gevraagd worden. Maar als dat lukt neem je dat mee in je bagage naar de toekomst toe. Daar wordt ieder mens alleen maar beter van.

De trainers en begeleiding zullen naar verwachting niet zo veel aan het basis team gaan veranderen. De huidige basisspelers zullen dit vertrouwen dan ook waar moeten maken in de komende wedstrijden.

Thomas Nijkamp zal ongetwijfeld weer op de nummer 10 staan, achter de beide spitsen Mark Bloemendaal en Joshua Palm. Het middenveld zal verder bestaan uit Daniel Opoku, Geert Bijl en Thomas Theloesen. En achterin zal er volop gestreden moeten worden tegen de fysiek sterke spitsen van de Esch. Achterin waren Radjindher Banwari, Sebastian van Laar, Huib Achterkamp en Niek Bakkerweerd afgelopen zaterdag betrouwbare verdedigers. En met de jonge sluitpost Marijn Sangers heeft FC Zutphen een ploeg die volop zal strijden voor het behoud van het eerste klasser schap.

Het 2e elftal speelt om 12.30 uur tegen ESA in Arnhem. De gastheren in Arnhem staan weliswaar laag op de ranglijst, maar de verschillen vanaf de 5e positie tot en met de 12e positie zijn gering. Afgelopen zaterdag deed het 2e zich duidelijk tekort door met 1-1 thuis gelijk te spelen tegen SKV uit Wageningen. Zaterdag kan men zich voor deze matige prestatie revancheren door 3 punten te pakken in Arnhem. Deze tegenstander zal echter niet onderschat moeten worden.

We wensen beide teams veel succes toe !

GJN

Vind ik leuk 0