blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat op bezoek bij KHC in Kampen voor zeer belangrijke wedstrijd

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag 8 april op bezoek bij KHC in Kampen dat de 11e positie in neemt op de ranglijst. De Zutphenaren nemen zelf de 9e positie in met 8 punten voorsprong op KHC, dat op een promotie degradatie plek staat. KHC heeft een achterstand van 2 punten op Vroomshoopse boys dat op plek 10 staat. Al met al een cruciale wedstrijd voor FC Zutphen. De voorsprong lijkt ruim, maar het resterende programma is voor FC Zutphen aanzienlijk zwaarder dan dat van KHC. De Zutphenaren treffen in de laatste 4 wedstrijden enkel ploegen die boven hen staan, waarvan enkele kandidaten voor de titel.

Het is daarom voor FC Zutphen erg belangrijk om met een goed resultaat uit Kampen terug te komen. En dat zal niet gemakkelijk zijn. Bij KHC werd in de afgelopen jaren geen enkel punt gepakt. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar staat bekend als een thuis zeer lastig te nemen horde. Menige kampioenskandidaat is daar al gesneuveld.
Afgelopen zaterdag wist nummer 2 WHC met zeer veel moeite thuis te winnen van KHC. En dat geeft aan dat KHC in goede doen verkeert.

De overwinning van FC Zutphen op DOS “37 van afgelopen zaterdag kwam daarom ook als geroepen. Na de onverwachte nederlaag bij de Esch herpakten de Zutphenaren zich uitstekend. Als er nog met wat meer overtuiging de duels wordt aangegaan, kan FC Zutphen als team zich nog beter ontwikkelen. Zaterdag ging er, bij afwezigheid van Mark Bloemendaal, veel dreiging uit van Joshua Palm. Mooi dat hij in een interview in de Stentor, de credits vooral gaf aan de technische staf en de medische verzorging. Zij vervullen op de achtergrond een zeer belangrijke positie.

Zaterdag zal het er om gaan vanaf de eerste minuut scherp te zijn tegen KHC. Al een paar keer is het zo geweest dat FC Zutphen vanaf het begin, in Kampen, achter de feiten aan liep, en in dat geval is deze tegenstander helemaal moeilijk te bestrijden.

FC Zutphen hoopt dat men redelijk compleet aan de wedstrijd kan beginnen. Of de blessure van Mark Bloemendaal tijdig hersteld is valt te bezien. Daarnaast kunnen er schorsingen zijn voor wat betreft de gele kaarten. In de loop van de week zal bekeken moeten worden wie de verschillende posities gaan in nemen. Afgelopen zaterdag had Sebastian van Laar zijn verdediging goed georganiseerd. Zodanig zelfs dat hij zelf twee keer wist te scoren. Maar het zal er nu toch vooral om gaan om achterin de nul vast te houden. Zo lang dat het geval is, kan FC Zutphen via haar snelle spitsen proberen een doelpunt mee te pakken.

Het zal daarom zaterdag een stuk duidelijker zijn hoe de vlag er voor hangt.
Gaat FC Zutphen moeilijke laatste 4 wedstrijden tegemoet, of kan men zich richten op de 3e periode, en volop de strijd aan gaan met de kampioenskandidaten? Het resultaat van dit soort wedstrijden vormen kantelpunten in de competitie.

Het 2e elftal heeft komende zaterdag een heel zware tegenstander. Dan komt de koploper en kampioenskandidaat DVS “33 uit Ermelo op bezoek. Het 2e elftal verkeert momenteel niet in goede doen, getuige de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen middenmoter de Bataven. Tegen de koploper kan men zich revancheren. Gezien het grote verschil in het aantal punten zijn de verwachtingen niet hoog gespannen. Dat kan een extra reden zijn om te proberen voor een verrassing te zorgen.
De wedstrijd begint om 11.45 uur op sportpark ’t Meijerink.
Ook deze jongens wensen we alle succes toe.

GJN

Vind ik leuk 0