blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) thuis tegen periodekampioen DETO Twenterand

blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) treedt zaterdag 24 maart op het eigen sportpark ’t Meijerink aan tegen de kampioen van de 1e periode, DETO Twenterand. De mannen uit Vriezenveen hebben tot nu toe 37 punten verzameld, en nemen de 3e positie in. Vorig jaar wist men via de nacompetitie het vege lijf te redden, maar de club doet dit seizoen haar naam alle eer aan, want DETO betekent: Door Eendracht Tot Overwinning. De uitwedstrijd ging voor FC Zutphen verloren met 4-0. En op die uitslag was niet veel af te dingen. Er ligt dus wederom een mooie uitdaging voor de Zutphenaren om thuis revanche te nemen.

FC Zutphen doet er goed aan niet te veel stil te blijven staan bij de laatste 2 wedstrijden tegen Flevo boys en SDVB die met 2-1 verloren gingen. De pechduivel achtervolgt nu eenmaal altijd de clubs die het al moeilijk hebben, en dat is in dit geval niet anders.

Het is een kwestie van, met het team, de zaken in de komende wedstrijd weer op te pakken. Er liggen zonder meer mogelijkheden. Veel kansen werden er afgelopen zaterdag in het ijskoude duel in Barneveld niet weg gegeven, en dat geeft aan dat FC Zutphen tactisch en verdedigend op de goede weg is. Als deze week Joshua Palm en Niek Bakkerweerd weer aansluiten, betekent dit dat de selectie in de breedte  weer een kwaliteitsimpuls ondergaat. Verder is het natuurlijk belangrijk dat men voor iedere wedstrijd topfit is. Daarom dient er keihard getraind te worden om tot een goed resultaat te komen.

Er waren zaterdag 2 basis spelers die geblesseerd uit moesten vallen, namelijk Sebastian van Laar en Niek Meijer. Met name de laatste speler vervult samen met Daniel Opoku en Muhammed Kaya een belangrijke rol op het middenveld, waarbij Aldo Joaquim en Rik Vlutters voor belangrijke aanvallende impulsen zorgen. In de afgelopen thuiswedstrijd tegen DZC “68, dat DETO met 3-0 won, gaf het middenveld uiteindelijk de doorslag. In de 2e helft won DETO daar de slag, en won uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig. FC Zutphen is dus gewaarschuwd.

Met steun van het thuispubliek moet er, als met al deze zaken rekening wordt gehouden, prima tegenstand kunnen worden geboden tegen deze gerenommeerde ploeg uit Twente. Want toen FC Zutphen afgelopen zaterdag de 2-1 in blessuretijd om de oren kreeg, was het de grote concurrent Vroomshoopse boys die in de blessure tijd de gelijkmaker op het scorebord bracht tegen DOS “37. Daardoor staan beide ploegen weer gelijk, waarbij de mannen uit Vroomshoop een aanzienlijk beter doelsaldo hebben. Het zal de komende wedstrijden daarom van belang zijn om minimaal een punt te pakken, om zodoende weer van die onderste plaats af te komen.

Het 2e elftal deed afgelopen zaterdag heel slechte zaken in Groesbeek bij Achilles “12 door met 3-1 te veriezen. Men verloor daardoor de koppositie aan DZC “68. Zaterdag om 15.30 uur heeft men opnieuw een uit wedstrijd tegen middenmoter FC Eibergen. Het enige dat helpt is een overwinning. Het zal niet gemakkelijk worden, want de verschillen tussen alle ploegen zijn gering.

Gerjan Nijland

 

 

Vind ik leuk 0