blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) start de 2e helft van de competitie thuis tegen Go Ahead Kampen

blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) begint zaterdag 27 januari de 2e helft van de competitie op sportpark ’t Meijerink tegen Go Ahead Kampen. FC Zutphen 1 (zat) staat op de laatste plaats met 5 punten uit 11 wedstrijden en wacht nog steeds op de eerste overwinning. Go Ahead heeft 4 punten meer, en neemt de 12e positie in. Het is dan ook een uitgelezen mogelijkheid voor FC Zutphen 1 (zat) om op eigen veld de eerste overwinning te pakken. Zo gemakkelijk zal dat niet gaan, want ook Go Ahead heeft natuurlijk alle belang bij de punten. De ploegen onderin staan dicht bij elkaar, en Go Ahead kan bij een overwinning 3 plaatsen stijgen, waarbij men  boven de gevarenzone staat.

FC Zutphen is bezig met het moeilijkste seizoen van de afgelopen jaren. Maar er moeten na de winterstop nog 15 wedstrijden gespeeld worden. Er is dus nog niets verloren. Het zal belangrijk zijn dat het team als een eenheid speelt. Er kan komende zaterdag weer volop gekozen worden uit veel spelers. Jammer was het dat afgelopen zaterdag Rick Vlutters in het duel met Longa “30 een flinke enkelblessure op liep. Tegen deze koploper in de sterke zondag eerste klasse werd met klein verschil verloren. Muhammed Kaya maakt in deze wedstrijd voor FC Zutphen twee mooie doelpunten en toont daarmee aan in goede vorm te zijn. Het zal er om gaan om zaterdag met een top fitte selectie aan de start te komen.

In het oefenduel van afgelopen zaterdag waren er een aantal vaste waarden nog niet bij, zoals Niek Bakkerweerd, Jocko Koster, Sebastian van Laar, Luuk Meijer en Moussa Nahinama. In deze week zal de technische staf nader bekijken wie zaterdag aan de aftrap zullen beginnen. Het zal in ieder geval een elftal moeten zijn, die de strijd met veel overtuiging aan gaat.

In de laatste uitwedstrijd tegen DZC “68 lukte het bijna om de eerste overwinning te pakken. Maar een keer moet het er toch van komen. En het zou mooi zijn als dit in de eerste wedstrijd na de winterstop gebeurt.

Achterin zijn er 7 kandidaten voor 4 posities, waarbij Jelle Macare ook op het middenveld uit de voeten kan. Met hem mee gerekend zijn er 4 plaatsen op het middenveld te verdelen over 6 spelers, en 2 spitsposities over 3 spelers. Volop mogelijkheden daarom voor de trainers. We hopen dat FC Zutphen de komende tijd gevrijwaard blijft van veel blessures, en dat de supporters schare een aantal mooie wedstrijden tegemoet kan zien.

Een ieder is hierbij van harte uitgenodigd om het elftal de komende maanden volop bij te staan.

Gerjan Nijland

 

Vind ik leuk 0