FC Zutphen 1 (zat) speelt belangrijke thuis wedstrijd tegen Hierden 1

FC Zutphen 1 (zat)  treedt zaterdag 7 april aan tegen het op de 11e plaats staande Hierden. Het is een belangrijke wedstrijd  omdat de Zutphenaren bij een overwinning aansluiting kunnen krijgen met het 3 punten hoger staande Vroomshoopse boys. De boys uit Vroomshoop spelen thuis de streekderby tegen kampioenskandidaat SVZW. En er mag verwacht worden dat men een maatje te klein is voor de Wierdenaren, hoewel het in deze fase van de competitie alle kanten op kan. Het belangrijkste is echter dat FC Zutphen zelf de punten pakt. En dat zal tegen Hierden een zware klus worden, want de mannen uit de Veluwe vechten met een 8 tal andere ploegen om  van de nacompetitieplaatsen weg te blijven.

Het is zowel bovenin als onderin spannend. Waarbij Hierden zaterdag, evenals FC Zutphen, slechte zaken deed door thuis met 0-3 te verlezen tegen SDVB. Het was een kopie van de wedstrijd van FC Zutphen tegen ASVD, want ook deze wedstrijd was in de eerste minuten beslist, toen SDVB een 2-0 voorsprong pakte. In de 2e helft was het Ricardo Mengerink die met een vrije trap de 3e treffer maakte. SDVB speelde daarna de wedstrijd professioneel uit, en gaf de sterke spitsen van Hierden geen kans.

De wedstrijd van FC Zutphen, dat 3 belangrijke spelers miste, was eigenlijk ook in de 1e minuut beslist, en zeker nadat er in de 1e fase een unieke kans door FC Zutphen werd gemist. Ook een vrije trap gaf in deze wedstrijd uiteindelijk de doorslag.

Het zal er voor FC Zutphen zaterdag op aan komen allereerst de nul achterin vast te houden. En van daaruit te trachten succes te boeken. Want die kans komt altijd wel een keer. Er moeten met deze wedstrijd meegerekend nog 7 wedstrijden gespeeld worden. Hiervan worden er 4 thuis gespeeld, en 3 uitwedstrijden tegen ploegen die allemaal nog tegen de nacompetitie strijden. Zij staan eveneens stijf van de stress, dus kansen liggen er zeker ook in de uit wedstrijden.

In deze fase zullen er regelmatig schorsingen vallen doordat het maximum aantal gele kaarten wordt overschreden. Het is dan ook zaak dat iedereen volop fit is als er een beroep op hem wordt gedaan. De groep van afgelopen zaterdag,  aangevuld met de 3 mensen die er niet bij waren, vormen een sterk team. Daarmee is men absoluut niet kansloos. En als ook de trouwer FC Zutphen supporters er achter gaan staan, dan liggen er zonder meer mogelijkheden.

Het 2e elftal speelt om 11.45 uur thuis tegen DETO. Zij staan 6 punten achter op de nummer 1 van de ranglijst, DZC. De mannen van het 2e hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Op hetzelfde tijdstip speelt de jeugd thuis tegen SVZW. Ook deze jongens hebben nog kansen op de bovenste plaats. Al met al valt er weer veel te genieten op sportpark ’t Meijerink, waarbij er bovendien prachtige weersomstandigheden worden verwacht.

Een bezoek is dan ook alleszins de moeite waard.