blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) op bezoek bij hoogvlieger SVZW 1 in Wierden

blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) speelt zaterdag 3 februari om 14.30 uur een uitwedstrijd op het prachtige sportpark het Lageveld in Wierden. Tegenstander is SVZW dat de 3e positie op de ranglijst in neemt. SVZW is, net als FC Zutphen, de 2e helft van de competitie slecht begonnen. De kampioenskandidaat uit Wierden leed afgelopen zaterdag pas haar 2e nederlaag in dit seizoen, maar dat was meteen een forse. Thuis werd men met 1-5 geklopt door WHC. En dat was een zware tegenvaller. Want de achterstand op koploper Flevo Boys groeide daardoor tot 4 punten. Binnen een half uur stond de thuisclub op een 0-3 achterstand via een vrije trap, en een penalty na een handsbal. Zo snel kan het gaan, en deze tegenslagen is men niet meer te boven gekomen.

De statistieken pleiten niet echt voor FC Zutphen. De ouverture van dit seizoen thuis tegen SVZW ging kansloos met 0-4 verloren.  En ook vorig seizoen werden beide wedstrijden verloren, namelijk thuis met 0-4 en uit met 3-1.

Daar komt nog eens de verloren wedstrijd van afgelopen week thuis tegen Go Ahead Kampen over heen, en het feit dat FC Zutphen de rode lantaarndrager is.

De achterstand op nummer 13, Vroomshoopse Boys, is echter slechts 1 punt. Doordat er maar 1 ploeg direct degradeert, kunnen de Zutphenaren zich daar eerst op richten. De boys zullen komende zaterdag uit bij runner up WHC eveneens een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan.

Het is voor FC Zutphen zaak om van week tot week te leven. De opdracht is eenvoudig, en ook duidelijk, en die luidt: van de onderste plaats af. Daarna kan men verder zien, want de achterstand op de ploegen die in de veilige zone staan, bedraagt op dit moment 6 punten. Daar hoeft men dus voorlopig niet naar te kijken.

FC Zutphen miste zaterdag door ziekte en blessures een aantal spelers. Daar kan de nederlaag niet aan worden toegerekend, want, met uitzondering van de doelman, gaven alle linies zaterdag, met name de 2e helft niet thuis.

Het zal voor de technische staf er dan in eerste instantie op aan komen om voor de komende wedstrijden een vast team samen te stellen, en het accent vooral op het voorkomen van tegendoelpunten te leggen.

Daar heeft FC Zutphen best de spelers voor, met een degelijke doelman achter zich. Er zal de komende 14 wedstrijden zelfvertrouwen op gedaan moeten worden, met niet altijd mooi voetbal, maar wel om de gelederen letterlijk en figuurlijk gesloten te houden, en punten te sprokkelen.

Alle betrokkenen worden daarmee veel succes gewenst, en laten de supporters volop achter de club blijven staan.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0