blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) op bezoek bij nummer 5 op de ranglijst, ASVD in Dronten

blok-oranje-rood

De laatste zaterdag van maart staat voor FC Zutphen 1 (zat) de lastige uitwedstrijd tegen ASVD in Dronten gepland. Het is de Zutphenaren nog nooit gelukt om met succes uit Dronten terug te keren. Ook in de goede jaren, toen FC Zutphen bovenin mee deed in de 1e Klasse, moesten de punten in Dronten worden gelaten. Afgelopen zaterdag kreeg ASVD in Vriezenveen bij DOS “37 een 3-2 nederlaag te slikken, en daarmee bewees de ploeg zich een slechte dienst. Na 20 minuten stond ASVD al voor met 0-2, maar daarna ging men ten onder tegen de alles of niets spelende vechtmachine uit Vriezenveen. En daarmee verzuimde ASVD afstand te nemen van de 12e positie, waarop nacompetitie moet worden gespeeld. Het verschil tussen de nummer 5 en 12 bedraagt slechts 6 punten met nog 8 wedstrijden te spelen.

FC Zutphen moet er dan ook zaterdag rekening mee houden dat men tegen een op het bot gemotiveerde tegenstander komt te staan. De Zutphenaren zijn met Vroomshoopse boys in felle strijd gewikkeld om de rode lantaarn, dat rechtstreekse degradatie tot gevolg heeft. De mannen uit Vroomshoop boekten zaterdag een knappe 0-3 uit overwinning bij KHC, en spelen komende zaterdag thuis tegen Nunspeet dat 7e staat. Al met al een spannend verloop van de competitie, waarbij de strijd om de 3e periode nog open is, en het kampioenschap waarschijnlijk zal worden uitgevochten tussen Flevo boys en SVZW.

De Zutphenaren kunnen nog nagenieten van de 1-0 overwinning op DETO Twenterand, een knappe prestatie omdat DETO bij de bovenste 4 topploegen behoort.

Maar lang dient men hier niet bij te blijven stil staan. Het gaat er om dat FC Zutphen op volle sterkte af reist naar Dronten. Terecht zei man of the match Muhammed Kaya, afgelopen zaterdag, dat er geen vedetten zitten in het team, maar dat er een teamprestatie op de mat zal moeten worden gelegd. In Dronten zal vanaf het eerste begin om iedere meter moeten worden gestreden. En dat dit letterlijk moet worden genomen, bleek afgelopen zaterdag. DOS’37 keek binnen 20 minuten thuis tegen een 0-2 achterstand aan. Het gaat er om vanaf de eerste minuut met volle concentratie te spelen.

De thuiswedstrijd tegen ASVD eindigde in 1-1, waarbij FC Zutphen de laatste 20 minuten met 10 man moest spelen. Het geeft aan dat er zonder meer mogelijkheden liggen, maar dan zal er den komende 8 wedstrijden een top prestatie moeten worden geleverd.

Al met al een mooi scenario om als team met alle betrokkenen hier met elkaar naar toe te werken. De uitdaging en de daarmee gepaard gaande spanning is het mooiste in de voetbalsport dat er is.

Het 2e elftal boekte afgelopen zaterdag een knappe 2-5 uit overwinning bij FC Eibergen, en heeft komende zaterdag een vrij week end. Met de beschikbare spelers zal het dus geen probleem zijn, en vele supporters zullen ongetwijfeld de reis naar Dronten maken.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0