blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) ontvangt koploper Flevo Boys uit Emmeloord

blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) staat zaterdag 10 maart in de thuiswedstrijd tegen Flevo boys voor een zeer moeilijke klus. De bezoekers uit Emmeloord leiden de competitie met liefst 5 punten voorsprong op SVZW. Tevens heeft men met afstand het beste doelsaldo. Het vreemde is dat Flevo boys nog geen periode titel heeft weten te bemachtigen. De 1e periode ging naar DETO en in de 2e periode heeft WHC met nog 2 wedstrijden te gaan een voorsprong van 4 punten.

Flevo boys kan zich dan ook geen puntverlies veroorloven. De wedstrijd in Emmeloord eindigde in 8-1 voor de thuisploeg, dus de kans dat dit zal gebeuren moet niet erg groot worden ingeschat. FC Zutphen leidde het eerste half uur echter nog met 0-1 na een mooi doelpunt van Niek Bakkerweerd. Maar door 2 ongelukkige tegen goals en 2 doelpunten pal na rust was de wedstrijd gespeeld, en ging het hard.

FC Zutphen heeft hopelijk moed geput uit de overwinning op Vroomshoopse boys. Met 2-1 trokken de Zutphenaren in Vroomshoop aan het langste eind, en deze overwinning was zeker niet onverdiend. Vroomshoop pakte de week daarop een knap gelijk spel thuis tegen SDVB, dus de strijd tegen de rode lantaarn is nog lang niet beslist.

De afgelasting van afgelopen zaterdag heeft er in ieder geval voor gezorgd, dat er een week langer rust is, en dat een ieder zich volop op de komende 11 wedstrijden kan voorbereiden.

De wedstrijd in Vroomshoop werd gekenmerkt door goed spel van het grootste deel van de ploeg waarbij Sebastian van Laar en Thomas Nijkamp voor de doelpunten zorgden.

Van de verdedigers zal de komende wedstrijd veel worden gevraagd om de sterke voorhoede van de mannen uit Emmeloord niet te laten scoren. Maar in wezen begint goed verdedigen voorin. De hele ploeg zal vanaf de eerste seconde zich volop met de strijd moeten bezig houden. Achterin is het te hopen dat Jocko Koster en Joost van Vliet weer fit zijn. Op het middenveld zal de slag moeten worden gewonnen door Daniel Opoku, Muhammed Kaya, Aldo Joaquim en Rick Vlutters. En voorin heeft FC Zutphen met Niek Bakkerweerd, Thomas Nijkamp en Joshua Palm 3 goede spitsen.

Normaal gesproken is FC Zutphen een maat te klein voor Flevo boys maar als de Zutphenaren in vorm zijn en een sterke thuis prestatie leveren is alles mogelijk. En al zou het alleen maar zijn om zelfvertrouwen op te doen voor de komende wedstrijden.

Voorafgaand aan dit duel speelt het 2e elftal om 11.45 uur de topper tegen DZC. Beide ploegen staan met 27 punten bovenaan, waarbij FC Zutphen het beste doelsaldo heeft. Na de overwinning op nummer 3, het sterke Den Ham, is het te hopen dat de mannen van Jan Willem van Schooten de goede lijn kunnen doorzetten.

Er valt zaterdag daarom weer volop te genieten van goed voetbal zowel bij de jeugd als de senioren. Een ieder is van harte welkom op het gezellige sportpark ’t Meijerink.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0