blok-oranje-rood

FC Zutphen 1 (zat) ontmoet middenmoter KHC uit Kampen

blok-oranje-rood

Gezien de personele problemen waarmee FC Zutphen 1 (zat) kampt, en de zeer slechte resultaten na de winterstop, lijkt deze wedstrijd te vroeg te komen. En dat is jammer voor de Zutphenaren, want beide ploegen hebben in het verleden vaak tegen elkaar gespeeld, en in thuis wedstrijden trok FC Zutphen meestal aan het langste eind.

Dat zal na het debacle in Wierden een uiterst moeizame opgave worden.

De doelstelling van FC Zutphen is eenvoudig.

Met Vroomshoopse boys zal de positie van rode lantaarndrager in de 1e klasse D moeten worden uitgevochten. En daar komt, ijs en weder dienende, zaterdag 17 februari voorlopig duidelijkheid over. Want dan moet FC Zutphen op bezoek in Vroomshoop.

FC Zutphen staat 1 punt achter, dus voorlopig zal deze strijd nog niet beslist zijn.

Tegen KHC treft de ploeg een tegenstander, die het dit seizoen goed doet. De mannen uit Kampen hebben tot nu toe 16 punten verzameld, 11 punten meer dan de Zutphenaren, en nemen de 7e positie in op de ranglijst. Afgelopen zaterdag speelde men thuis met 1-1 gelijk in de derby tegen stadgenoot Go Ahead. Er had voor KHC duidelijk meer in gezeten, volgens de reporter, maar dat mocht helaas niet zo zijn. KHC zal bij een overwinning voorlopig afstand nemen van de gevarenzone.

Bij FC Zutphen is ieder punt kostbaar in de strijd om de onderste plaatsen. Het is de vraag welke spelers er zaterdag fit zijn, teneinde een sterk elftal op de been te kunnen brengen. Er zullen ongetwijfeld pittige woorden gesproken zijn met betrekking tot de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Het beste is echter deze zo snel mogelijk te vergeten, en het vizier te richten op de komende wedstrijden.

Handhaving is nog steeds mogelijk, maar dan zal men van al die blessures en ziektes af moeten, de neuzen dezelfde richting op zetten, en ieder zijn volle verantwoordelijkheid moeten nemen.

We hopen dat het zaterdag tot een ommekeer leidt, om zo toch nog met enig optimisme naar Vroomshoop af te reizen.

Ook van de supporters wordt gevraagd het team niet in de steek te laten en volop betrokkenheid te blijven tonen.

We wensen alle spelers en begeleiding veel sportief succes toe in de wedstrijd tegen KHC, en we hopen dat alle acteurs en de arbitrale leiding de supporters een mooie middag bezorgen.

Gerjan Nijland

 

Vind ik leuk 0