blok-oranje-rood

Ouwe Rotten Toernooi in een nieuw jasje

blok-oranje-rood

Op de laatste zaterdag van juni organiseert FC Zutphen opnieuw de Familiedag en het Ouwe Rotten toernooi. De oplettende lezer heeft bij de aankondiging vast wel gezien dat er wat kleine veranderingen zijn in vergelijking met voorgaande jaren. Namens het mediateam ging Ruud Evers op bezoek bij 2 naamgenoten, die betrokken zijn bij de plannen en de organisatie: Ruud Theloesen en Ruud Jansen Venneboer.

Mannen, hoe is dit toernooi eigenlijk ooit gestart?

Ruud Jansen Venneboer (oud lid Wilhemina SSS van 1978 – 1993): “Een jaar of 15 terug, toen uiteraard nog op het Helbergen, hebben wijlen Freek Slemmer en ik een wedstrijdje georganiseerd tussen oud spelers van Wilhelmina SSS 5 (‘het Vijfde Gevoel’) en een oud team van Hercules. Dat was zo leuk dat we het een jaar daarna opnieuw deden, maar toen met een oud sv Zutphen team als tegenstander. Je zou kunnen zeggen dat we daarmee vooruitliepen op de tweede fusie. Ook dat was weer erg leuk en kreeg een hoop reacties van andere ‘oudjes’ binnen de club. En zo ontstond het jaar daarna, nog steeds op het Helbergen, het eerste echte Ouwe Rotten Toernooi.”

Rudie Theloesen, al sinds jaren de gangmaker achter het huidige format: “Na de verhuizing naar ‘t Meijerink kwam dit toernooi op mijn bordje terecht, en besloten we het uit te breiden met een familiedag-element. Onderlinge toernooitjes op kwart veldjes, met teams van zes tegen zes.”

Helder. Waarom dit jaar 3 toernooien?

RJV: “Als mannen van het Vijfde Gevoel en Friends kijken we elk jaar ontzettend uit naar dit feestje. Maar we worden allemaal ook een jaartje ouder. We merkten de laatste jaren dat met de aanwezigheid van ouwe rotten van achter in de 30 of voor in de 40, die vaak ook nog op hoog niveau gevoetbald hebben, het voor ons als ‘late vijftigers’ steeds moeilijker werd om bij te benen. Dat zelfde zagen we ook bij een paar andere teams, zoals het oud Hercules team en natuurlijk het team rond de legendarische mannen Ap en Ruud, waarvan de meesten nog een jaar of 10 op ons voorlopen!”

RT: “Klopt, ook wij, als ‘oude veteranen’ willen nog graag meedoen, maar dan wel liefst tegen mannen met een vergelijkbare fysiek en longinhoud.”

RJV: “Dus kwam het idee om het Ouwe Rotten deel te splitsen in een ‘Ouwe Rotten’ deel (45+, maar in de praktijk waarschijnlijk vooral 50+) en een ‘Jonge Honden’ deel (35+), zodat we allemaal op een redelijk vergelijkbaar niveau lekker een middagje kunnen ballen, zonder steeds 15 minuten achter je eigen schaduw aan te rennen.”

Paspoortcontrole bij aanvang?

RT: “Haha, we zullen er in de praktijk niet met de meetlat bij gaan staan, of om identificatie vragen, maar plan is dus wel om als de teams binnen gaan komen we gaan proberen om twee aparte poules in te delen, op leeftijd. Dus daarom ook al een redelijk vroege aankondiging van het toernooi, zodat zoveel mogelijk teams zullen besluiten om mee te doen. Er is ruimte voor maximaal 12 teams.”

RJV: “En wat we de laatste jaren ook hebben gezien is dat steeds meer andere oud leden op komen draven als toeschouwer en om weer even lekker herinneringen op te halen met hun oude makkers. Een soort reunie dus. Ook dat willen we graag aanmoedigen.”

Klinkt goed mannen. Nog een oproepje doen?

RT: ”Doordat we slechts 4 veldjes hebben is er een maximum aan het aantal deelnemende teams. Meld je dus snel aan, zodat je verzekerd bent van deelname. En zoals Ruud al zei: ook als je niet wilt of kunt voetballen, het is sowieso een leuke middag om bij te zijn. En het weer is altijd prima, dus we zien je graag op 29 juni!”

Vind ik leuk 13

Artikel delen

Het laatste nieuws