Het Vijfde Gevoel kreeg eind jaren 80 vorm en verwierf zich een eigen plek binnen de seniorenafdeling. Ruim een decennium daarvoor ontstond FC Bosch, ook een markant seniorenteam onder leiding van Frits Bosch. In die tijd waren er meerdere seniorenteams waarvan de coaching in handen was van een gepensioneerde vrijwilliger.

Je had Gerrit Klein Nulent bij het 3e, Jo Rossel bij het veteranenteam, Jaap Westerveld bij het 8e en Frits Bosch dus bij het toenmalige 5e. André Kluin polste of de ex-voorzitter hiervoor open stond en zowaar, hij had hier wel oren naar. Aangezien zijn initialen F.C. waren was een onderscheidende en voetbal gerelateerde naam snel gevonden.

FC Bosch werd tweemaal kampioen, met de eerste lichting in 1980 en met de tweede lichting in 1985. Drie spelers maakten beide kampioenschappen mee: Martin Peulen, Bennie Derksen en ondergetekende. Het ‘wonderdrankje’ zal daarbij ongetwijfeld hebben geholpen want Frits ging op de wedstrijddag altijd met een drinkbus van huis met koude thee aangelengd met rum. In de loop der jaren ging Frits wat meer beven en veranderde de verhouding wat en werd het alcoholpercentage hoger.

Frits coachte met gebaren, als hij bijvoorbeeld met zijn ene hand op de rug van de andere hand tikte moest er strakker worden gedekt. Bij uitwedstrijden reed meestal een van de spelers in zijn auto, dat was wel zo veilig want hij praatte, ook tijdens het rijden, met zijn handen. Hij had als oud-verzetsstrijder dan ook een heel arsenaal aan prachtige verhalen. Op 6 april 1987 overleed Frits Bosch, op dat moment was hij het oudste lid van Wilhelmina SSS.

Onder de naam ‘The battle of te 80’s’ hielden we op 31 mei een reüniewedstrijd tussen FC Bosch en ’t Vijfde Gevoel. Een prachtige happening waar veel mooie herinneringen en anekdotes gedeeld werden. ’t Vijfde Gevoel won met 3-2, maar de uitslag was uiteraard totaal ondergeschikt aan het plezier dat de spelers beleefden om elkaar weer eens te zien en met elkaar te ballen. Vanwege het enthousiasme werd er afgesproken dit vaker te doen en dit leidde tot de start van het Ouwe Rotten toernooi op hemelvaartsdag in 2010 met 9 teams. De eerste lichting van FC Bosch verscheen zelfs met een uniek wedstrijdshirt met de beeltenis van Frits Bosch op de borst. Een heus toernooiboekje is de stille getuige van deze ouverture.

Zaterdag 25 juni kan, na twee coronajaren, het Ouwe Rotten toernooi weer plaatsvinden. Er zijn nog maar weinig spelers van FC Bosch die fit genoeg zijn om zonder lichamelijke schade een sprintje te trekken, te kappen en te draaien of een sliding uit te voeren. Douwe Wullink en ik, beide nog actief in de 45+, geven in elk geval acte de presence.

Eric Hoff

Vind ik leuk 7

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!