blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat.) speelt zware thuiswedstrijd tegen ASC ’62 uit Dalfsen

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt op zaterdag 6 april de zware thuiswedstrijd tegen ASC ’62 uit Dalfsen. Het is voor beide ploegen van belang om van de 12e en 13e positie van de ranglijst weg te blijven, omdat deze plaatsen nacompetitie tot gevolg heeft. ASC is een moeilijk te bespelen tegenstander. Het is een echte counterploeg, die dit onderdeel van het spel prima beheerst. Dat ondervond afgelopen zaterdag ON in Almelo dat het grootste deel van de wedstrijd in balbezit was, maar wel met 2-3 verloor. En dat ondervond ook FC Zutphen in december in Dalfsen toen men met 2-1 onderuit ging.

FC Zutphen zal na het spektakelstuk in Nijverdal tegen Hulzense boys, dat in 4-4 eindigde, moeten laten zien wat het voor eigen publiek waard is tegen deze lastige tegenstander. De ploeg kampt nog met een aantal blessures na de laatste paar zware wedstrijden. Dat is het geval bij Niek Bakkerweerd, David te Slaa, Nathan Greven en Hidde Ruessink. Enkele van deze jongens zullen waarschijnlijk zaterdag wel fit zijn. Maar het nadeel is dat er wat geschoven moet worden binnen het elftal. Positief is wel dat Gabi Maduro weer fit is, en afgelopen zaterdag in het 2e elftal heeft mee gedaan. Hij is prima inzetbaar voorin. Maar doordat enkele talentvolle jeugdspelers zich uitstekend hebben gemanifesteerd is de keuze voor de technische staf groot.

Er zijn in deze mooie competitie nog 6 wedstrijden te gaan. Het team van FC Zutphen heeft, gezien de individuele kwaliteiten, zonder meer kans om buiten de gevarenzone te blijven. Maar dan zal er naast deze individuele kwaliteiten, een mentaal sterk en hecht team moeten staan. Een team waarin een ieder bereid is zijn eigen belang ondergeschikt te maken aan het algemene belang. Dat is de enigste manier om in deze laatste 6 wedstrijden tot het beoogde succes te komen. Afgelopen zaterdag konden we respect op brengen voor wijze waarop na een 4-3 achterstand er toch nog een gelijk spel uit het vuur werd gesleept. En deze veerkracht is nodig in de komende wedstrijden. Als de jongens dit weten op te brengen maak je alleen maar elkaar sterker en dat vergroot het spelplezier.

Er zal dan ook zaterdag weer volop strijd en inzet, maar ook concentratie van de spelers gevraagd worden om de 3 punten in Zutphen te houden. En dat 90 minuten lang.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en er zullen ongetwijfeld veel supporters zijn om het team aan te moedigen.

Vind ik leuk 0