FC Zutphen speelt belangrijke thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys

FC Zutphen treedt op 4 februari aan voor de belangrijke thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen Hulzense Boys. Afgelopen zaterdag werden 3 van de 7 wedstrijden afgelast, waaronder SVZW tegen FC Zutphen en Hulzense Boys tegen WHC. Beide ploegen lopen daardoor een wedstrijd achter. Een verrassende uitslag afgelopen zaterdag was de 1-2 overwinning van rode lantaarndrager de Esch in Vriezenveen bij DETO Twenterand. Hierdoor staan de Esch en Hulzense Boys nu samen onderaan. De boys uit Nijverdal hebben de punten dan ook hard nodig en gaan in eerste instantie voor een nacompetitie plaats waar ze 1 punt van verwijderd zijn. In de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren de Hulzenaren in een hectisch en doelpuntrijk duel in Vriezenveen maar net met 4-3 van middenmoter DOS “37. De 4-4 was, gezien de kansen op het eind, verdiend geweest, maar een punt zat er helaas net niet in, aldus de reporter tijdens deze wedstrijd.

FC Zutphen doet er goed aan deze tegenstander niet te onderschatten. In Nijverdal werd er, in het begin van de competitie met 2-1 door FC Zutphen gewonnen. Dat gebeurde na een sterke 2e helft, waarbij de Zutphenaren in de 1e helft een paar keer goed weg kwamen. De wedstrijd zaterdagmiddag is zeer belangrijk. Bij een overwinning van FC Zutphen, kan men maar zo 2 plaatsen stijgen, en aansluiting vinden bij de middenmoot. Maar zo ver is het nog lang niet, want Hulzense Boys zal er vol voor willen gaan. De ploeg promoveerde afgelopen seizoen naar de 1e Klasse, en zal zich daar nu ook willen handhaven.

FC Zutphen zal vooral moeten zorgen voor eenheid in de ploeg. Daarbij is het van belang dat vooral de oudere geroutineerde spelers daarin het voorbeeld geven. Van hen mag verwacht worden dat ze hun rust bewaren, en niet bij de eerste de beste tegenslag in de stress schieten. Op die manier kunnen jongere spelers zich aan hen optrekken, en zich, ook in deze 2e competitiehelft, goed ontwikkelen, waardoor er een stabiele eerste klasser op de mat staat.

Het zal zo na de winterstop een concurrentiestrijd zijn om de basisplaatsen. Maar dat is een zaak van de korte termijn. Binnen een paar wedstrijden heb je een groep van 20 man nodig om de competitie tot een goed einde te brengen. Daarbij is coaching, begeleiding en positieve betrokkenheid bij elkaar van belang. Het week end in Winterberg dat de jongens in de winterstop hebben gehad heeft daar een goede bijdrage aan geleverd. Dat is een goede vorm van team building.

De weersvooruitzichten voor een vol programma op sportpark ’t Meijerink zijn positief. Alle spelers kunnen weer voluit hun talenten tonen. En we hopen weer op een ouderwets gezellige sfeer, waarbij de jongens van het 1e elftal weer op de volle steun van een ieder mogen rekenen.