blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij ESA in Arnhem

blok-oranje-rood

Na lange periode van trainingen en oefenwedstrijden hervat FC Zutphen zaterdag de competitie. We gaan op bezoek bij ESA Rijkerswoerd in Arnhem. ESA draait al jaren bovenin mee, maar heeft nog niet kunnen promoveren. Afgelopen zaterdag kreeg de club een flinke oorwassing van titelkandidaat VV Dieren, met maar liefst 2-7. Een zware tegenvaller, waardoor het team zonder meer op zoek zal gaan naar revanche. FC Zutphen is dus gewaarschuwd.

[ux_image id=”26361″ image_size=”original”]

[gap]

Goede zaterdag voor FC Zutphen

Niet alleen de eigen winst op SVZW, maar ook het onverwachte gelijkspel van koploper JVC Cuijk in Eefde, zorgde bij FC Zutphen voor veel enthousiasme afgelopen zaterdag. Een geweldige prestatie van de mannen uit Eefde, omdat de koploper tot dat moment veel grote overwinningen had geboekt. Door het puntverlies van JVC Cuijk kan FC Zutphen op dinsdag 15 februari in de thuiswedstrijd tegen SV Waalstad de 1e periode pakken. Daar is de volle winst voor nodig. De wedstrijd op Sportpark ’t Meijerink begint om 19.30 uur.

Goede generale betekent nog geen goede uitvoering

Vanaf zaterdag gaat het om de punten. Een goede voorbereiding is mooi, maar levert geen prijzen op. De voorbereiding heeft wel inzicht gegeven in het feit dat FC Zutphen in verschillende samenstellingen kan spelen. Een goede en brede selectie is komende maanden hard nodig. Jesse de Vries en Sem Veeger zijn nog enige tijd geblesseerd. Daar kwam afgelopen zaterdag Teun Isselman bij, die bij een wedstrijd van het 2e elftal per brancard van het veld moest. Hij heeft een forse knieblessure. Op dit moment gaat het redelijk goed. Hij is alweer in training, maar het kost nog veel tijd om weer fit te zijn.

Zwaar programma in de eerste weken

Na de wedstrijd tegen ESA volgt de laatste wedstrijd in de 1e periode tegen SV Waalstad. Daarna staan er nog 2 topduels op het programma. Eerst thuis tegen JVC Cuijk en daarna de uitwedstrijd tegen VV Dieren. Beide clubs hebben een uitstekend team, dat hebben de resultaten aangetoond. De selectie van FC Zutphen zal daarom topfit moeten zijn voor deze 4 zware uitdagingen.

Knap resultaat van het 2e

Ook het 2e elftal boekte zaterdag een knap resultaat, door met 2-1 te winnen van Oene. Deze ploeg was nog ongeslagen en had de minste verliespunten. De wedstrijd werd beslist met 2 mooie doelpunten van Zidane El Hadouchi. Maar wat vooral opviel was de goede organisatie waarmee werd gespeeld. Met een sterk centraal duo achterin namelijk Jort Bleumink en Joran van der Kamp. Komende zaterdag is het 2e vrij. Voordeel hiervan is dat er spelers toegevoegd kunnen worden aan het 1e of de O23, dat in Almelo tegen Oranje Nassau speelt. Alle teams worden veel plezier en succes gewenst.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0