blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag op bezoek bij ZZC ’20 in Zelhem

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag 11 februari op bezoek bij ZZC ’20 in Zelhem. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark Pluimerskamp. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. De Zutphenaren verdedigen de koppositie en voor ZZC kan het nog alle kanten op. De ploeg behaalde zaterdag een knap 1-1 gelijkspel tegen AVW ’66, op dat moment de nummer 2.

Competitiestand schuift in elkaar

Door de versterkte degradatie wordt er flink gestreden om de punten. Zowel Be Quick Zutphen als Oeken pakten zaterdag belangrijke punten, zodat het ten aanzien van de posities 2 tot en met 10 nog alle kanten op kan. De nummers 9 en 10 zijn veroordeeld tot nacompetitie om degradatie. ZZC staat op de 8e plaats en heeft de punten hard nodig. Bovendien is men thuis sterk.

FC Zutphen verdedigt mooie voorsprong

FC Zutphen heeft in de 1e helft van de competitie een mooie voorsprong opgebouwd. Maar er volgen nog 12 zware wedstrijden. De voorsprong op nummer 2 SV Twello bedraagt 4 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Maar alle tegenstanders zullen hun huid duur verkopen. En in een uitwedstrijd is het altijd lastig. Na ZZC wacht de nummer 3 AVW ’66 in Westervoort.

Blessures bij FC Zutphen

Doelman Joey Wolsink en verdediger Koen Hulleman zijn geblesseerd. Ezra Arends keepte, als vervanger van Joey Wolsink, in Vaassen een prima partij. En binnen de selectie zal de blessure van Koen Hulleman opgevangen kunnen worden. Belangrijk op dit moment is dat zowel het 2e team als de JO19 in prima vorm zijn. Afgelopen dinsdag, in de wedstrijd tegen DZC ’68 ontstonden er echter blessures bij Kevin Ooms en Ivan Staring. Het is nog niet duidelijk of ze zaterdag kunnen spelen. Het zal daarom in Zelhem een spannende wedstrijd worden, waarbij er veel publieke belangstelling uit Zutphen wordt verwacht.

Het 2e elftal

Het 2e elftal boekte zaterdag haar 2e overwinning in de kampioenscompetitie en wel thuis tegen Sparta Nijkerk met 3-1. Daarmee heeft men de volle winst binnengehaald. Zaterdag wacht thuis om 13.00 uur een heel zware tegenstander namelijk Lunteren 2, dat tot nu toe uitstekend gepresteerd heeft. Het zal een zware klus worden om minimaal 1 punt thuis te houden. We wensen alle teams veel succes toe, komende zaterdag.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 1