FC Zutphen MO15-1 wint met 3-0 van sterk MO15-3

Op een zonovergoten Sportpark ‘t Meijerink stond vandaag een leuk potje voetbal op het programma. Hoewel het soms lijkt alsof er enkel een MO19 en een MO15-2 bestaat bij de meiden, gezien de immer leuke verslagen van een paar trainers van de MO15-2 en MO19, hebben we natuurlijk een veel grotere meiden/dames afdeling binnen FC Zutphen. Deze afdeling vol enthousiaste dames, heren, jongens en meiden is dagelijks volop in de weer om een wedstrijd te voetballen, een training te volgen, een training te geven, een wedstrijd te begeleiden, een afdeling te runnen noem maar op. Er is behoorlijk aan de weg getimmerd de laatste jaren. Met als resultaat een hele levendige en nog volop in ontwikkeling zijnde tak binnen de FC Zutphen gelederen.

[ux_image id=”27891″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Met als resultaat van al dat harde werken vandaag weer een heerlijke pot voetbal op het hoofdveld. Dit is namelijk niet zo maar een potje voetbal. Er staat nogal wat op het spel. Voor de 15-1 een eerste plaats en nog veel belangrijker, de eigen eer. En voor de 15-3 zou het toch wel fantastisch zijn als je ff wint van je ‘grote zus’. Hoewel de meiden elkaar natuurlijk kennen, we helpen elkaar namelijk nog wel eens uit de brand, ging voor deze 70 minuten de knop even om. Voor de 15-1 was het wel even wennen, een ‘uit’-kleedkamer op het eigen complex en ook nog eens hun vaste invalskeeper Imke van de 15-2 tegen over ze. Gelukkig kreeg de 15-1 steun vanuit de 13-1, zij hadden even geen wedstrijd en dus kon Elize keepen bij 15-1. Over uit de brand helpen gesproken.

De wedstrijd was zeker de moeite waard. De 15-3 bleek over een best portie bravoure te beschikken. Vol overtuiging begonnen zij aan de wedstrijd ze balden er leuk op los en de 15-1 had er vooral moeite mee dat zij toch echt niet mogen verliezen vandaag. Hierdoor werd Elize toch een paar keer op de proef gesteld en als we het dan hebben over bravoure, dat heeft Elize wel. Ze pareerde de inzetten prima en stond er al jaren, zo leek het althans. Verder was het met name door het fysiek wel zo dat de wedstrijd zich ontwikkelde in de richting van het doel van Imke. En wat de 15-1 natuurlijk allang wist, Imke kan ook goed keepen. De 15-1 zocht met name de doorbraak door het midden. Kwam er bij vlagen wel door en moest toch een paar keer slikken dat de ballen er iedere keer uitgeplukt werden door de doelvrouw. 15-3 voetbalde zich met name de eerste helft onder de druk uit en waar de 15-1 slordig en onrustig was, speelde de 15-3 degelijk en kon zo goed weerstand bieden en brutaal een paar leuke aanvallen opzetten. De achterhoede van de 15-1 kenmerkt zich als puur degelijk en zorgde er voor dat de meest aanvallen uiteindelijk wel smoorden. Op slag van rust dan toch eindelijk het bevrijdende doelpunt voor de 15-1 een fraai schot van Noraly beland prachtig tegen het net, en zo kon in ieder geval met een gerust hart de ranja opgezocht worden.

De tweede helft speelde zich toch wel meer op de helft van de 15-3 af. 15-1 had zich wat moed ingedronken(ranja uiteraard) en voelde zich, gesterkt door het doelpunt net voor de pauze, wat comfortabeler en gaf de tweede helft eigenlijk niks meer weg. De 15-3 probeerde het zeker maar kwamen er niet meer zo makkelijk uit als in de eerste helft. De 15-1 ging veel meer en eerder druk zetten en wat meer vanuit de rust en vanuit de vaste combinaties op het creatieve middenveld voetballen. Hierdoor creëerden zij zich nog best wat mogelijkheden. Een handsbal in de zestien zorgde voor een penalty en die werd onberispelijk binnen geschoten door Noraly. De eindstand (0-3) kwam op het score bord door Luna. Haar schot viel door een lastige stuit achter Imke.

Al met al een leuke wedstrijd met de favoriet als winnaar maar de 15-3 ook zeker met opgeheven hoofd het veld af. De afgelopen week stond in het teken van een gezonde rivaliteit, opbouwende spanning maar ook veel respect naar elkaar. Complimenten voor beide teams. Iedereen heeft genoten van beide teams met het prachtige weer op de koopt toe.