Zware teleurstelling bij FC Zutphen na nederlaag in finale tegen AGOVV

Foto: Hans ten Brinke

Zaterdagmiddag 18 juni waren er veel supporters naar Sportpark de Horsterkamp in Schalkhaar getrokken om getuige te zijn van de finale in de nacompetitie tussen FC Zutphen en AGOVV. De kleuren oranje en rood waren volop aanwezig en er heerste een geweldige voetbalsfeer waarbij ook de ontvangst door gastheer Schalkhaar uitstekend was. Nadat de dampen van het vuurwerk opgetrokken waren, kon de wedstrijd beginnen. Maar deze zou voor alles wat FC Zutphen was op een zware teleurstelling uitlopen.

[ux_image id=”30592″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Pech

Het was het dieptepunt van een seizoen dat helaas ongelukkig verlopen is voor FC Zutphen. Mede door langdurige blessures van Jesse de Vries, Sem Veeger en doelman Joey Wolsink. Dat gold ook voor deze laatste wedstrijd. Door een zware enkelblessure moest FC Zutphen spits Benjamin Roters missen. Een speler die dit seizoen goed was voor 33 doelpunten. Dat ging duidelijk ten koste van het scorend vermogen bij FC Zutphen. Daarbij moet wel vermeld worden dat doelman Patrick Jansen van AGOVV een geweldige wedstrijd keepte, waarbij hij zeker lijkende doelpunten voorkwam.

Zwak begin van FC Zutphen

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden begon FC Zutphen, dat toch het meest last leek te hebben van de spanning, wat timide aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut ging het bijna mis. Spits Maikel van der Wijk was net iets eerder bij de bal dan doelman Joey Wolsink, maar het was Hidde van Kalker, die een uitstekende wedstrijd speelde, en net een doelpunt wist te voorkomen. FC Zutphen liet in dat eerste kwartier de tegenstander het spel maken.

FC Zutphen doet wat terug

Mido Blok en Jesse de Vries zagen goede mogelijkheden net naast het doel verdwijnen. En aan de andere kant greep Joey Wolsink goed in na een kans van Steven van Es. FC Zutphen probeerde voorzichtig de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar moest beducht zijn op de counters. Timon Kuiper kopte net naast en een schot van Mido Blok werd door Patrick Jansen onschadelijk gemaakt. Joey Wolsink greep even later goed in, na een van richting veranderd schot. En een kopbal van Sem Veeger ging over. Beide teams speelden te slordig om tot scoren te komen, waardoor de ruststand 0-0 werd.

Onverwacht doelpunt

In de 49e minuut viel de onverwachte 0-1. AGOVV kreeg een corner die door de Zutphen defensie zwak werd verwerkt. Daardoor kreeg Raymond Stegeman de bal onverwacht voor zijn voeten en kon hij gemakkelijk de 0-1 scoren. Daarna bracht trainer Mark Horsman Zidane el Hadouchi in voor Timon Kuiper en moest FC Zutphen noodgedwongen vol op de aanval spelen.

Veel kansen voor FC Zutphen

De eerste kans was een enorme scrimmage voor het doel van AGOVV, die met moeite tot corner werd verwerkt. Daarna was het Luuk Meijer die aan het eind stond van een prachtige aanval. Zijn schot werd echter miraculeus van de doellijn gehaald. Een prachtige solo van Sem Veeger stuitte op de sterke doelman Jansen. En even later stopte Jansen een hard schot van Zidane el Hadouchi. En Jesse de Vries die op de rand van buitenspel stond wist wel te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd.

FC Zutphen veel beter maar scoort niet

AGOVV dreigde in deze fase overlopen te worden, maar het was doelman Jansen die als een rots in de branding stond en alle hoge ballen klemvast onschadelijk maakte. Joey Wolsink greep goed in na een prima kopbal van Steven van Es. Maar daarna was het volop FC Zutphen. Een prachtige aanval bracht de bal bij Zidane el Hadouchi. De Zutphen aanvaller deed alles goed, behalve scoren, want doelman Jansen redde miraculeus. Even later dook Jelle Macaré alleen voor hem op, maar hij schoot over. FC Zutphen viel met de moed der wanhoop aan, maar het lukte niet om tot scoren te komen.

Maikel van der Wijk beslist de wedstrijd

FC Zutphen probeerde het niet met hoge ballen, maar voetballend door de verdediging te komen. Balverlies van Jelle Macaré, die daarvoor een paar prachtige acties had gemaakt, leidde het doelpunt in. De daarop volgende dieptepass bracht de bal bij Maikel van der Wijk. Doelman Wolsink bracht in eerste instantie nog redding, maar deze was net niet afdoende. De spits van AGOVV besliste daarmee de wedstrijd diep in blessuretijd in de 95e minuut.

Goede 2e helft eindigend in grote teleurstelling

AGOVV kon de overwinning vieren en daarnaast was de teleurstelling bij FC Zutphen groot. Temeer omdat er dit seizoen een aantal prima wedstrijden werden gespeeld. De ploeg zal er echter aan moeten werken om wedstrijden waarop heel veel druk staat ook tot een goed einde te brengen. In dat opzicht trok AGOVV terecht aan het langste eind en feliciteren we de ploeg uit Apeldoorn met hun promotie naar de 2e klasse.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Koen Hulleman, Jelle Macaré, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg, Timon Kuiper (55. Zidane el Hadouchi), Luuk Meijer, David te Slaa, Mido Blok (83. Noah Bolt), Jesse de Vries, Sem Veeger.

Verslag: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 10

Artikel delen