FC Zutphen verslaat AZC met ruime cijfers in bekerduel

Het is geen toevalligheid meer dat FC Zutphen grote overwinningen boekt. Dinsdagavond werd stadgenoot AZC voor de Achterhoek cup overtuigend aan de zegekar gebonden. Na een ruststand van 4-0 werd het uiteindelijk 8-1 voor het ontketende FC Zutphen. Nathan Greven was met een zuivere hattrick in de 1e helft de grote man. Zijn rol werd in de 2e helft moeiteloos overgenomen door Sem Veeger, die er ook nog eens 2 maakte. Enige tegenvaller was de zware knieblessure van Jesse de Vries, die hij 10 minuten voor rust op liep doordat hij zijn knie verdraaide na een actie in de 16 meter. Uit nader onderzoek moet blijken of de blessure meevalt.

Beide clubs waren de eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse uitstekend begonnen met grote overwinningen. AZC begon meteen fel aan de wedstrijd, maar FC Zutphen liet zich niet onbetuigd. Al in het begin van de wedstrijd bleek dat de thuisploeg net een hogere handelingssnelheid had, elkaar gemakkelijker vond en fel de duels aanging. De prima fluitende scheidsrechter Walter Hartjes hield het kort, waardoor hij de wedstrijd goed in de hand hield. Jesse de Vries stuitte in het begin op de uitstekend keepende Maarten Brouwer. En aan de andere kant hadden de Zutphense verdedigers de handen vol aan de snelle Felix Mulder.

[ux_image id=”15551″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Nathan Greven opent de score

Maar in de 14e minuut viel de verdiende 1-0. Een prachtige aanname van Nathan Greven en dito actie bracht hem alleen voor doelman Brouwer en ook die liet hij kansloos. Na dit doelpunt ging FC Zutphen helemaal los. Jelle Macare, Nathan Greven en Jesse de Vries tweemaal, wisten uitgelezen kansen niet te benutten. Een doelpunt kon echter niet uitblijven.

Doelpunt Vlutters

In de 20e minuut viel de 2-0 door een razendsnelle actie van Rik Vlutters die prima anticipeerde op een voorzet van Nathan Greven. Nadat Jelle Macare koppend een goede mogelijkheid had gemist, was het in de 22e minuut opnieuw raak. Nathan Greven knalde de 3-0 binnen na een prachtige dieptepass van Luuk Meijer. Nadat Jelle Macare op de paal had geschoten en Jesse de vries zijn inzet van de lijn gehaald zag worden, was het Luuk Wassink die in de tegenstoot bijna succes had, maar zijn schot ging net over het doel van de gedreven keepende Joey Wolsink.

Blessure Jesse de Vries

Na het langdurige oponthoud vanwege de blessure van Jesse de Vries, waarbij hij vervangen werd door Timon Kuiper, had Sem Veeger pech dat zijn kopbal net naast belandde. In de 45e minuut maakte Nathan Greven zijn 3e doelpunt uit een corner, die hij doeltreffend raak kopte, 4-0.

Sem Veeger opnieuw trefzeker

In de rust werd Jelle Macare vervangen door Lucas Hengstenberg, waardoor Sem Veeger naar de spits verhuisde. FC Zutphen ging echter onverdroten verder. In de 46e minuut was Sem Veeger zijn tegenstander te snel af, en schoot onberispelijk raak, 5-0. Even later verprutste hij een enorme kans, maar dat maakte hij in de 55e minuut goed. Vlak voor de 16 meter werd hij na een mooie actie onderuit gehaald. De toegekende vrije trap schoot hij fantastisch binnen, 6-0.

Prima generale voor zaterdag

Twee minuten later was het 7-0 na een prachtige combinatie die Timon Kuiper prima af rondde. Hij speelde wederom een goede wedstrijd. Daarna bloedde de wedstrijd wat dood. Niek Ruumpol scoorde in de 80e minuut tegen en Koen Hulleman bracht in de 89e minuut de eindstand van 8-1 op het scorebord. Timon Kuiper veroverde de bal uitstekend, na goed doorzetten, waarna Luuk Meijer in balbezit kwam en een prima pass afleverde. FC Zutphen is met glans geslaagd voor de generale repetitie voor de competitiewedstrijd a.s. zaterdag tegen ZZC ’20 in Zelhem.