Een grote groep jonge trainers zorgt wekelijks voor de trainingen van de FC Zutphen Voetbalschool. Zij trainen met jonge voetballers en keepers die graag extra willen trainen. Maar wie zijn deze trainers dan? Elke week stelt een trainer zich voor. Nils Vos bijt het spits af.

Foto: Jasper Blaauw

Hey trainer, hoe heet je?

Ik ben trainer Nils. Nils Vos, het uithangbord van de voetbalschool.

Hoe oud ben je?

Ik ben 22 jaar oud, 15 mei jarig dan kunnen we hopelijk weer een klein feestje vieren.

Wat is jouw rol bij de voetbalschool?

Ik ben een van de trainers binnen de voetbalschool. Ik ben 1 jaar coördinator geweest, maar daar moest ik helaas mee stoppen omdat dit niet te combineren was met ander werk en mijn studie.

Hoelang ben je al trainer bij de voetbalschool?

Dit is mijn 5e jaar alweer. Ik ben ooit gevraagd door Gert Jan Oogjes toen hij mijn trainer was bij de A1. Hij vroeg me of het mij leuk leek om te doen. Het bevalt super goed vanuit mijn kant en hopelijk ziet de rest dat ook zo en zijn ze ook blij met mij.

Ben je ook trainer van een team?

Jazeker, op dit moment train ik de JO15-2. Dit doe ik op donderdagen voor mijn eigen training en op zaterdag probeer ik daar bij te zijn als ik dat kan redden met mijn eigen wedstrijden.

Voetbal je zelf ook?

Ik voetbal zelf ook. Op dit moment speel ik bij het 2e van FC Zutphen. Het doel is natuurlijk om zo hoog mogelijk te komen en alles eruit te halen om bij de 1e selectie te komen. Het zou toch mooi zijn als je ineens samenspeelt met spelers die ik nog training heb gegeven.

Op welke positie speel je?

Ze noemen mij ook wel de alleskunner. Ik heb denk ik overal wel gestaan. De laatste tijd sta ik vaak op de back positie. Dat vind ik niet de leukste positie maar de trainer is de baas. Het scoren is natuurlijk het leukste wat er is. Dus trainer als je dit leest: zet de Vos in de spits.

Wat vind je het leukste aan training geven?

Het leukste vind ik om samen een proces in te gaan. Je begint dus ergens en je gaat ergens naar toe werken. Zo zie je ze vorderingen maken en ontwikkelen de spelers zich steeds meer. Dat vind ik het leukste aan training geven.

Ben je dol op voetballen? En wil je graag samen met leeftijdsgenoten extra trainen om een betere voetballer of keeper te worden? Dan is de FC Zutphen Voetbalschool misschien iets voor jou!
Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!