blok-oranje-rood

Trainers Voetbalschool stellen zich voor: Delano Severin

blok-oranje-rood

Een grote groep jonge trainers zorgt wekelijks voor de trainingen van de FC Zutphen Voetbalschool. Zij trainen met jonge voetballers en keepers die graag extra willen trainen. Maar wie zijn deze trainers dan? Deze week stelt Delano Severin zich voor.

[ux_image id=”21626″ caption=”true”]

[gap]

Hey trainer, hoe heet je?

Delano Severin, maar ik ben beter bekend onder mijn Instagram naam: trainermeester Delano.

Hoe oud ben je?

22 jaar.

Wat is jouw rol bij de voetbalschool?

Ik ben samen met trainer David coördinator van de voetbalschool. Wij bedenken de trainingen en zorgen dat alles lekker loopt. Daarnaast geef ik zelf natuurlijk ook vaak training, want dat blijft toch het allerleukste.

Hoelang ben je al trainer bij de voetbalschool?

Ik ben al ongeveer 5 jaar trainer bij de voetbalschool waarvan de laatste anderhalf jaar als coördinator.

Ben je ook trainer van een team?

Zeker. Ik train de JO8-1 van FC Zutphen samen met Fabio. Verder kennen de meeste kinderen mij van het coördineren bij de JO8 t/m de JO12 bij FC Zutphen. Ik help daar met het bedenken en goed laten verlopen van de trainingen. Daarnaast ben ik ook nog trainer van de JO15-2, ik doe dit samen met Casper en trainer Nils van de voetbalschool. Al met al loop ik dus 5 dagen in de week hier op het voetbalveld!

Voetbal je zelf ook?

Zeker weten. Ik voetbalde altijd bij de zondag 1 van FC Zutphen, maar helaas hebben we bij FC Zutphen geen zondag afdeling meer. Daarom voetbal ik sinds dit seizoen aan de andere kant van de IJssel bij ZVV De Hoven.

Op welke positie speel je?

Meestal sta ik centraal achterin, maar met een hoekschop mag ik lekker mee naar voren om de bal binnen te koppen.

Wat vind je het leukste aan training geven?

Het leukste vind ik als ik iemand net een goede tip heb gegeven en dat ik daarna zie dat het beter gaat en daarna lekker positief kan reageren. Daarnaast is het natuurlijk altijd geweldig om het enthousiasme te zien van de kinderen als ze lekker aan het voetballen zijn! Daar krijg je zelf ook weer veel energie van.

[block id=”21599″]

[gap]

Vind ik leuk 0