blok-oranje-rood

Trainers Voetbalschool stellen zich voor: David te Slaa

blok-oranje-rood

Een grote groep jonge trainers zorgt wekelijks voor de trainingen van de FC Zutphen Voetbalschool. Zij trainen met jonge voetballers en keepers die graag extra willen trainen. Maar wie zijn deze trainers dan? We zijn aangekomen bij de laatste trainer die zich voorstelt: David te Slaa.

[ux_image id=”22698″ caption=”true”]

[gap]

Hey trainer, hoe heet je?

Mijn naam is David te Slaa.

Hoe oud ben je?

Ik ben 22 jaar oud.

Wat is jouw rol bij de voetbalschool?

Ik ben coördinator van de Voetbalschool, dit doe ik samen met trainer Delano. Delano en ik bedenken de trainingen en zorgen dat alles soepel verloopt, zodat de training van topkwaliteit is. Maar gelukkig geef ik nog altijd vaak genoeg zelf training op de Voetbalschool.

Hoelang ben je al trainer bij de voetbalschool?

Ik weet het eigenlijk niet eens. Ik ben volgens mij begonnen met training geven op de Voetbalschool toen ik 16 of 17 jaar was. Dus ik ben al wel zeker 4 á 5 jaar trainer bij de Voetbalschool.

Ben je ook trainer van een team?

Uiteraard! Ik ben trainer van de JO12-1 en JO12-2 van onze mooie club. Dit doe ik samen met trainer Max en we hebben het samen enorm naar ons zin. Het is een leuke spelersgroep die heel fanatiek is en niks anders wilt dan voetballen, perfect dus!

Voetbal je zelf ook?

Ik voetbal zelf in het eerste van FC Zutphen. Mijn doel is om het meest aantal wedstrijden te spelen in het eerste van FC Zutphen. Of mij dit gaat lukken? Ik weet het niet maar het zou wel erg gaaf zijn!

Op welke positie speel je?

Ik speel voornamelijk op het middenveld of centraal achterin. Dit verschilt per wedstrijd en dat vind ik ook wel leuk, een beetje variatie. Ik speel toch het liefst op het middenveld, daar kun je net wat belangrijker zijn dan achterin.

Wat vind je het leukste aan training geven?

Het leukste aan training geven is om de kinderen beter te maken en plezier te laten ervaren in de mooiste sport van de wereld. Ik vind het geweldig als je als trainer zijnde iemand een aanwijzing geeft en dat de speler of speelster hiermee bezig gaat zodat het vervolgens lukt. Dat geeft mij persoonlijk een enorme boost en het kind ervaart dat zelf ook. Dat vind ik het leukste aan training geven.

[block id=”21599″]

[gap]

Vind ik leuk 0