blok-oranje-rood

Zuur puntverlies FC Zutphen (zat) 2 tegen vv Dieren 2

blok-oranje-rood

Ons aller tweede, vorig seizoen uitkomend in de 2e klasse B. Dit seizoen in de 2e klasse A met veel onbekende tegenstanders. Zo staat vandaag de 1e competitie wedstrijd tegen het onbekende vv. Dieren 2 op het programma.

1e helft

Een beter FC Zutphen ging toch met een achterstand de rust in na 2 discutabele doelpunten van vv. Dieren. FC Zutphen kwam op voorsprong maar een buitenspel doelpunt en een doelpunt waar een overtreding en daardoor balverlies, aan vooraf ging zorgde voor een 2-1 ruststand. In 4e min. een perfecte passing van Steye, een cruijffiaans balletje, met buitenkant voet een bal langs de lijn, naar binnen draaiend en precies in de loop van de diep gaande Sandro. Zijn voorzet bereikt Marnix net niet. Wel wordt de 1e corner weggegeven die helaas niets oplevert. In 8e min. een aanval over rechts van vv. Dieren. Voorzet bij de 2e paal. Inzet binnen 5 meter maar een reflex van keeper Siem voorkomt een achterstand.

Wereldgoal Aland

In 20e min. goed uitverdedigen van Tim die Steye aan het werk zet. Een breedtepass op Aland die met een bekeken bal met veel gevoel van zeker 30 meter de bal in de kruising, via onderkant lat, in het net laat belanden en zo de 0-1 op het scorebord zet. Nu al doelpunt van het jaar? In 24e min. een aanval van Dieren op rechts en de voorzet beland wederom bij de 2e paal waar de linkerspits in buitenspel positie, geheel vrij staand de bal van dichtbij inschiet. In 1e instantie kan keeper Siem nog redding brengen. Wat volgt is een scrimmage voor het doel. Plots verdwijnt de bal in de linker hoek in het net 1-1. In 26e min. een overtreding op het middenveld op Marnix maar het spel gaat verder. De bal wordt vanaf rechts voor gegeven bij de 2e paal. De inzet caramboleert via een verdediger van FC Zutphen, waardoor keeper Siem kansloos is, in de verre hoek. Ruststand 2-1.

Aland scoort 2-2

In 58e min. Aanval aan de rechter kant. Dit keer is het Senne die Sandro de hoek in stuurt. Hij haalt de achterlijn. Zijn voorzet komt bij Marnix wiens inzet in 1e instantie geblokt wordt maar in de rebound schiet Aland in de linker onder hoek de verdiende gelijkmaker binnen 2-2. In 60e min. komt fam. Bleumink, Jort en Nando, het veld in. Dit is het begin van een offensief van FC Zutphen dat vv. Dieren een periode lang zwaar onder druk zet. vv. Dieren komt er maar zelden uit en het is wachten op de bevrijdende treffer. In 65e min. een combinatie door het centrum van Nando en Senne die wordt afgesloten met een schot van Senne vanaf zeker 20 meter. De bal spat uiteen tegen de lat. In 75e min. besluit Marnix druk te zetten op de keeper die vervolgens balverlies lijdt doordat Marnix zijn uittrap blokt. Marnix is dan eerder bij de bal en scoort in het lege doel 2-3.

Gelijkmaker 3-3

FC Zutphen wil daarna nog meer maar krijgt de deksel op de neus. In 78e min. een counter van vv. Dieren aan de rechterkant, op het moment dat FC Zutphen teveel spelers voor de bal heeft staan. De voorzet bij de 2e paal wordt tegendraads binnen getikt door de vrijstaande linker spits. 3-3. In 80e min. stuurt Nando nu Steye de diepte in aan de rechterkant. Zijn voorzet komt bij Aland die direct schiet maar zijn inzet wordt geblokt.

Nabeschouwing

Met een zuur gevoel stapt FC Zutphen met een als verlies aanvoelend gelijkspel van het veld af. De stilte in de kleedkamer was veelzeggend want helaas waren we vandaag niet in staat om de geboden kansen te benutten. We kunnen echter met veel vertrouwen uitkijken naar de komende wedstrijden want wederom speelde FC Zutphen een prima wedstrijd waarin met veel inzet en goed combinatie voetbal de tegenstander veelvuldig onder druk wist te zetten.

Opstelling: Siem Isselman (k), Tim Scholten, Aleck Boeijink (60. Jort Bleumink), Aland Kader, Senne de Boer (80. Joran van der Kamp), Tom Wijnhoven (60. Nando Bleumink), Steye Kleijzen, Marnix Marsman (85. Tycho Bloemen), Sandro Bruil, Hugo Groters

Balbezit : FC Zutphen 61% / vv. Dieren 39%

Verslaggever : Jos Janssen

Vind ik leuk 0