blok-oranje-rood

Wilco van Osch volgend seizoen assistent-trainer FC Zutphen

blok-oranje-rood

Vanaf volgend seizoen is Wilco van Osch assistent-trainer bij de 1e selectie van FC Zutphen. Hij volgt daarmee Mark Mol op, die heeft aangegeven aan het einde van dit seizoen te stoppen. Wilco is nu samen met Tom de Haan het trainersduo van de 2e selectie. Door het vertrek van Tom heeft Wilco besloten om de overstap te maken naar de 1e selectie van FC Zutphen.

Ervaring als trainer bij de club

Wilco van Osch is al enkele jaren trainer bij FC Zutphen. Eerst trainde hij de oudste jeugdselectie. En sinds dit seizoen de 2e selectie. Daarnaast deed en doet Wilco met zijn kennis, ervaring en betrokkenheid veel voor de jeugdafdeling.

Ervaren speler

Met maar liefst 286 caps achter zijn naam mag Wilco met recht een van de iconen uit de clubhistorie worden genoemd. Wilco ging jarenlang voorop in de strijd en verdeelde het spel vanaf het middenveld van onze hoofdmacht. De voetbalvaardigheden die daarbij komen kijken brengt hij vanaf komend seizoen dus over op de spelers van de 1e selectie.

‘Mooie aanvulling’

Hans Nijland van de Technische Commissie is blij dat Wilco kiest voor de functie van assistent-trainer bij de 1e selectie. ‘Ik denk dat Wilco en hoofdtrainer Mark Horsman elkaars kwaliteiten goed aanvullen. Ik ken Wilco als een hele gedreven trainer. Dat was hij al als speler. Hij vraagt het maximale van zichzelf en zijn omgeving. Dat neemt hij mee en dat past hij dit seizoen samen met Tom al toe bij het 2e. Je ziet bij die groep ook een duidelijke progressie.’

Eerst dit seizoen goed afmaken

Wilco en Tom coachen eerst het 2e elftal naar een zo goed mogelijk einde van de competitie. Daarna neemt Donovan Tegelaar het bij het 2e team over.

Vind ik leuk 9