blok-oranje-rood

Wandelen, trainen en veel plezier met elkaar

blok-oranje-rood

Maandagochtend begonnen we de dag goed met een bergwandeling. Vanuit het op 1700 meter hoogte gelegen Hochkrimml liepen we naar het op 2000 meter hoogte liggende Gletscherblick Alm. In de ijle lucht was het een pittige tocht. Maar het was zeer de moeite waard met een schitterend uitzicht. Later op de dag werd er nog ruim 2 uur getraind.

[ux_image id=”23919″ caption=”true”]

[gap]

Groepsfoto

Bij het eindpunt was een restaurant waar we gretig gebruik maakten van het terras. De uitbater had een goede ochtend. Het was samen goed toeven op het terras en voordat we voor onze terugreis naar beneden liepen maakten we een mooie groepsfoto.

Uitstekende leiding

De leiding van het trainingskamp bestaat uit Anton, Frank, Joran, Jesse en David. Zij hebben gisteren en vandaag door de weersomstandigheden moeten improviseren. Gelukkig was de weg naar het veld in Wald weer prima begaanbaar. De mannen verdienen een dik compliment voor de wijze waarop ze steeds het dagprogramma weer weten te vullen en flexibel zijn als de situatie daarom vraagt.

Trainen

Om 14.00 uur begon de rim 3 uur durende training voor beide selecties. De training begon met een heugelijke mededeling. Bas Jansen vertelde de spelersgroep dat hij in januari vader wordt. Dat leverde hem een groot applaus op. Nadat Frank de Vries en Anton van der Kamp de jongens hadden toegesproken legde Mark Horsman nog even de nadruk op het belang van het trainingskamp en de persoonlijke discipline om goed voorbereid te zijn op de competitie.Er werd daarna lekker fel getraind. Dat gold ook voor de 4 keepers Joey Wolsink, Siem Isselman, Ezra Arends en Ivan Nijland. Zij werkten zich in de brandende zon behoorlijk in het zweet. Ondertussen namen Toon Hillebrand en Hans Nijland de 2e selectie onderhanden. Mark Horsman richtte zich op de 1e selectie.

Blessures

Ook medisch verzorger Freddy van de Bosch had het nodige werk te verrichten met oude en nieuwe blessures. Zo trainde o.a. Sem Veeger vanwege knieklachten apart van de groep. Ook Jesse de Vries werkte een individueel programma af. Maar zijn revalidatie boekt progressie. Jesse deed met een aantal oefeningen met de groep mee. Koen Hulleman en Teun Isselman kampten met lichte blessures. We hopen dat deze trainingsweek er aan bijdraagt dat ook deze jongens volledig fit aan de beker en competitie kunnen beginnen.

Voorbereiding op morgen

Mark Horsman hield daarna nog een tactische training, als voorbereiding op de wedstrijd van morgen. Opvallend was dat Guido Beerning na 3 jaar blessureleed weer goed en volop trainde. We hopen voor hem dat hij weer volop zijn favoriete hobby kan beoefenen.

Hoosbuien

Na het prachtige weer tijdens de middagtraining sloeg het weer aan het einde van de training volledig om. Een aantal spelers moest een sprint trekken om enigszins droog in de bus aan te komen. We konden daarna veilig en wel naar boven. Maar enige tijd later bleek de weg naar Wald volledig onder water te staan. We konden op de heen en terugweg de schade zien die door het noodweer van enkele dagen geleden was aangebracht.

Quiz

Nadat we in restaurant Duxeralm hadden gegeten, was het om 20.00 uur tijd voor een quizavond met in totaal 30 vragen. Deze quiz stond onder leiding van Harm van der Veen, Joran van der Kamp, Jesse de Vries en David te Slaa. Er waren ook diverse muziekvragen waarbij enkele spelers op het podium klommen om hun zangkunsten te laten zien. Max ‘Meeuwis’ Oostendorp liet zicht daarbij met zijn enthousiasme en uitstraling zien. En ook Mido Blok toonde een geweldige gedrevenheid en passie als zanger.De groep van Wilco Groters won uiteindelijk de 1e prijs, waarbij de damesgroep verdienstelijk 3e werd. Voorzitter Herman Tuininga bedankte de organisatoren van deze avond. Het was erg gezellig en er werd goed gewerkt aan de teambuilding.

Programma van dinsdag

Tenslotte moeten we morgen afwachten hoe het programma er uitziet. We zijn daarbij volledig afhankelijk van de weersomstandigheden en de begaanbaarheid van de wegen. Op het programma staat o.a. een ochtendtraining. Later op de dag spelen we 2 oefenwedstrijden.
[ux_gallery ids=”23917,23918,23919,23920,23921,23922,23923,23916,23914,23913,23912,23911,23915,23910,23909″ style=”none” depth_hover=”2″ image_hover=”glow”]

[block id=”22478″]

Verslag: Gerjan Nijand

Foto’s: Ruud Evers

Vind ik leuk 0